начало

Европрокуратурата прати на съд бизнесмен за опит за измама за 2 млн. евро в Конго Европрокуратурата прати на съд бизнесмен за опит за измама за 2 млн. евро в Конго

Длъжностна характеристика и съкращение

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Длъжностна характеристика и съкращение

Мнениеот dana87 » 11 Юли 2013, 14:43

Здравейте,

От 2 години работя в една фирма и не съм подписвала никога длъжностна характеристика, въпреки че в договора ми пише, че тя е неразделна част от него. Въпросът ми е могат ли да ме накарат по някакъв начин да в разпиша сега след 2 години?

Освен това намалява обемът на работа, но те не искат да изплащат съкращения, имат ли право да ме освободят по някакъв друг начин или повод, дори без длъжностна характеристика?

Благодаря!
dana87
Нов потребител

Re: Длъжностна характеристика и съкращение

Мнениеот bradjasal » 13 Юли 2013, 09:51

Тук поставяш няколко въпроса:

1. Задължително трябва да имаш връчена и подписана от теб длъжностна характеристика към датата на постъпване и подписване на трудовия си договор
2. Ако ти я пробутат сега да я подпишеш със стара дата, моят съвет е да не го правиш
3. На въпроса ти дали могат да те уволнят - разбира се, че могат. Но ти също така можеш да си търсиш правата, така че нещата не са толкова прости.
Съвет: Нищо не подписвай със стара дата. Търси си нова работа. Ако искаш да им направиш кал, в случай, че постъпват несправедливо с теб, пусни сигнал в Инспекцията по труда. Също така, ако те уволнят без твое съгласие, търси си правата в съда.
Успех!
bradjasal
Младши потребител

Назад към Трудово право