Здравейте,
обръщам се към вас за съвет във връзка със следното:
на 08.05.2013 г подадох молба за напускане по чл. 326 КТ, на 16.05. работодателят ми ми връчи заповед за прекратяване на договора м/у нас. Заповедта влиза в сила от 16.05.2013г, като за не спазеното едномесечно предизвестие работодателят ми дължи сумата 858,10 лв. По договор заплатата ми е 1000 лв. бруто, но реално устната ни уговорка е да получавам 1500 лв. НЕТО.
Към настоящият момент, след прекратяване на договора ни все още не съм си получила полагаемото възнаграждение, бих искала да ви помоля за съвет как да действам?
Два пъти съм звъняла да попитам какво се случва - отговорът беше, първо, че нямат пари в момента и второ обещаха да проверят и да ми се обадят, но до момента не са ми се обадили.
Благодаря предварително за отговора!
- Дата и час: 26 Ное 2024, 16:28 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
НЕПЛАТЕНО ОБЕЗЩЕТЕНИЕ СЛЕД НАПУСКАНЕ ПО ЧЛ. 326 КТ
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
2 мнения
• Страница 1 от 1
Re: НЕПЛАТЕНО ОБЕЗЩЕТЕНИЕ СЛЕД НАПУСКАНЕ ПО ЧЛ. 326 КТ
Единственият начин да получите парите се е като заведете дело срещу Вашия работодател.
Разбира се, винаги може да се обърнете и към Инспекцията по труда, но отговорът им ще бъде, че след като правоотношението Ви е вече прекратено това не е тяхна работа.
Имайте предвид, че давностния срок за завеждане на дело е 3- годишен и започва да тече от момента, в който вземането е станало изискуемо т.е. от момента, в който е трябвало да Ви бъде платено. Във Вашия случай е денят непосредствено след прекратяване на правоотношението.
При завеждане на дело ще имате право да претендирате сумата, която сте договорили в трудовия си договор - устните уговорки, които сте постигнали с работодателя няма как да бъдат използвани в съда.
Разбира се, винаги може да се обърнете и към Инспекцията по труда, но отговорът им ще бъде, че след като правоотношението Ви е вече прекратено това не е тяхна работа.
Имайте предвид, че давностния срок за завеждане на дело е 3- годишен и започва да тече от момента, в който вземането е станало изискуемо т.е. от момента, в който е трябвало да Ви бъде платено. Във Вашия случай е денят непосредствено след прекратяване на правоотношението.
При завеждане на дело ще имате право да претендирате сумата, която сте договорили в трудовия си договор - устните уговорки, които сте постигнали с работодателя няма как да бъдат използвани в съда.
- planinaot
- Младши потребител
2 мнения
• Страница 1 от 1
|
|