начало

Две комисии на ВСС: Сарафов има професионалните и нравствени качества за главен прокурор Две комисии на ВСС: Сарафов има професионалните и нравствени качества за главен прокурор

Важен въпрос касаещ бременна

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Важен въпрос касаещ бременна

Мнениеот ititokotoko » 09 Апр 2013, 10:05

Здравейте.
Става въпрос за следното:

Договора ми е по чл.67 ал1 т1 , на основание чл70 ал1със срок на изпитание 6 месеца. Срокът на изпитание е до 08.04.22013, но по чл. 71 ал4 се казва ,че : В срока за изпитването не се включва времето, през което работникът или служителят е бил в законоустановен отпуск или по други уважителни причини не е изпълнявал работата, за която е сключен договорът.
Аз до момента съм ползвала 5 дни болничен , а за останалите дни, в които ми се е налагало да оцъствам от работа и не са ми били заплащани съм се договаряла устно с шефа. Питането ми е дали тези дни се водят редовно за оцъствие без наличието на документ за това , при положение че по принцип неплатен отпуск се иска с писмено искане и разрешение? Недоказуеми ли са щом няма документ и могат ли да ги броят и тях като мое оцъствие и на тяхна база да ми се увеличи срокът на изпитване? Тоест да считам ли, че този срок ми се удължава само с въпросния болничен, за който имам документ или вкючително и другите дни? -Защото в противен случай ако те могат да ми считат устно договорените дни , в които съм оцъствала това означава, че биха могли да си ги увеличат, колкото сметнат за необходимо, така че първоначалният ми договор със срок на изпитване скоро да не изтече и те да имат основанието да го прекъснат по всяко време в близките дни ако така им е угодно, при наличието на моята бременност в момента?
ititokotoko
Нов потребител

Re: Важен въпрос касаещ бременна

Мнениеот just__me » 03 Юли 2013, 14:49

Здравейте! Относно дните на отсъствие само с изрични устни договорки с шефа,смятам че те нямат никаква правна сила в случая.Не съществува никакъв документ и ли молба от ваша страна,които да доказват,че не сте била на работа по това време.Така,че срокът на изпитване се удължава само с 5-те дни,за които сте си взела болничен.А относно предсрочно прекратяване на договора Ви ,погледнете разпоредбата на чл.333 ал.5 от КТ
just__me
Младши потребител

Назад към Трудово право