Здравейте, моля за компетентно мнение,
На 21/11/2011г. постъпих на работа при нов работодател. Към този момент бях бременна в 3-ти месец, за което работодателят преди назначаването ми бе уведомен (дата на раждане на детето ми 11/06/2012г). Сключих ТД с период на изпитване 6м. към тази дата, който след изтичане прави ТД постоянен, без да се налага подписване на нов такъв. На 02/05/2013г. излязох в отпуск по майчинство, като писмено уведомих работодателя, че ще се върна на работа след 1г., т.е. юни-юли '2013г.
След инициирана среща от страна на работодателя, бях информирана, че поради известни промени в компанията, имам избор - да се върна на работа, но на по-ниска позиция или да се разделим с работодателя (посъветваха ме да се спра на тази опция), като аз предложа какъв да е пакетът на обезщетение в този случай. Какви са правата ми в този случай? Каква е връзката между изпитателния срок, ползването ми на отпуск по майчинство и съкращаването ми - има ли "конфликт" в периодите? Ако да, как би рефлектирал той върху мен? Какви биха били последствията? Какви са "сценариите", които могат да се развият? Кой би бил най-благоприятен за мен като служител и майка на бебе? Какво обезщетение според Вас, с оглед на фактите и на база на опитът Ви в такива закуси, е удачно в случая?
Благодаря Ви предварително за отделеното време и отговор!
- Дата и час: 26 Ное 2024, 16:35 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Обезщетение при съкращение след връщане от 1г. майчинство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
1 мнение
• Страница 1 от 1
1 мнение
• Страница 1 от 1
|
|