Здравейте,
Имам следния проблем:
От 26.10.11 г. съм на работа във филиал на една фирма, трудовият ми договор беше първоначално за 3 месеца, след като изтече срока не са ми давали да подписвам друг, въпреки това са ми плащани здравни осигуровки, следователно и всички други осигуровки и данъци. Имам предизвестие за уволнение, но явно ми е объркано, т.като е по чл. 328, ал.2, а моята длъжност е технически секретар. На 01.05.13 г. затвориха офиса и направихме приемно-предавателен протокол с дъщерята на собствениците на фирмата, тъй като те са в чужбина. Но досега не са ми правили ревизия откакто съм на работа, при постъпването също не съм се подписвала никъде, нито собственика какво е имало в офиса като материали. Досега още нямам информация какво е излезнало от "ревизията", пиша им по е-mail, но нямам отговор от тях. Склонна съм да мисля, че ще изкарат липси и няма да ми платят заплатата за м. април. Плюс това да добавя че нямам и копие на длъжностна характеристика, никога не съм се подписвала във ведомост, че получавам заплата. Единствените ми документи са първоначалния ми трудов договор и предизвестието. Моля дайте ми някакъв съвет, това ми е първата работа и съм неопитна. Благодаря ви!
- Дата и час: 26 Ное 2024, 16:52 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Забавяне на ревизия
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
3 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Забавяне на ревизия
Моля Ви, дайте ми някакъв съвет.
- lara16
- Нов потребител
Re: Забавяне на ревизия
Явно Ви е объркана заповедта, даваща ви предизвестие от страна на работодателя, че ще прекрати трудовия Ви договор поради закриване на предприятието (това е чл. 328, ал. 1, т. 2 КТ), а те са ви записали ал. 2, която касае други случаи. Не е болка за умиране обаче, освен ако не ви направят проблем от тяхна страна, тогава ще можете да оспорвате уволнението в съда И на това основание.
Иначе, какво точно ви безпокои за тази ревизия? Дъщерята има ли правомощия да подписва трудови документи със служители във фирмата на родителите й? Заповедта за уволнението Ви от кой е подписана?
Според мен тази "ревизия" е напълно незаконна и не може да се ползва с доказателствена сила, така че свиркайте си - каквото и да "излезе" от нея, работодателите ви трябва да докажат евентуалните си твърдения.
За заплатата си имате ред да си я потърсите, ако не ви я изплатят. Не забравяйте да се регистрирате и в БТ.
Иначе, какво точно ви безпокои за тази ревизия? Дъщерята има ли правомощия да подписва трудови документи със служители във фирмата на родителите й? Заповедта за уволнението Ви от кой е подписана?
Според мен тази "ревизия" е напълно незаконна и не може да се ползва с доказателствена сила, така че свиркайте си - каквото и да "излезе" от нея, работодателите ви трябва да докажат евентуалните си твърдения.
За заплатата си имате ред да си я потърсите, ако не ви я изплатят. Не забравяйте да се регистрирате и в БТ.
Veritatem dies aperit
- borovinka
- Активен потребител
3 мнения
• Страница 1 от 1
|
|