Имам следното питане , какви са ми правата след връщане на работа и предлагане на нов трудов договор със срок на изпитване поради несъществуваща длъжност ... всъщност същата длъжност , но вече се води под друго име и от там идеята за нов трудов договор.- Знам , че по него си губя правата като майка с дете до три годинки т. е закона не ме пази от уволнение. Дайте съвет как да постъпя и евентуално ако адвоката е от Варна координати в случай на нужда .
Благодаря
- Дата и час: 26 Ное 2024, 16:18 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Права на майка с дете до 3 години
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
3 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Права на майка с дете до 3 години
КОДЕКС НА ТРУДА
Закрила при уволнение
Чл. 333. (1) В случаите по чл. 328, ал. 1, точки 2, 3, 5 , 11 и чл. 330, ал. 2, т. 6 работодателят може да уволни само с предварително разрешение на инспекцията по труда за всеки отделен случай:
1. работничка или служителка, която е майка на дете до 3-годишна възраст;
А на каква възраст е детето - под или над 1 год.?
Закрила при уволнение
Чл. 333. (1) В случаите по чл. 328, ал. 1, точки 2, 3, 5 , 11 и чл. 330, ал. 2, т. 6 работодателят може да уволни само с предварително разрешение на инспекцията по труда за всеки отделен случай:
1. работничка или служителка, която е майка на дете до 3-годишна възраст;
А на каква възраст е детето - под или над 1 год.?
- dobromirkd
- Потребител
Re: Права на майка с дете до 3 години
Синът ми е на 1,10 месеца
- daliq
- Младши потребител
3 мнения
• Страница 1 от 1
|
|