- Дата и час: 26 Ное 2024, 16:26 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Платен годишен отпуск
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
7 мнения
• Страница 1 от 1
Платен годишен отпуск
Здравейте , искам да ви помоля за малко помощ , защото несъм запознат много със законитеВ : ) Значи на 19.10.2011 г. започнах работа в една фирма в София и работих там до 01.03.2013 г. като напуснах с взаймно съгласие един месец предизвестие и в трудовата ми книжка пише ,че имам 1 година 4 месеца и 12 дни трудов стаж във фирмата.Взимал съм си само един път през 2012 г. отпуск в размер на 10 дни и до колкото можах сам да си сметна за целия ми стаж имам право на 27 дни платен отпуск като махна тези 10 дни остават 17 дни ,а моя работодател ми даде едно листче за прекратяване на договора кадето пише ,че имам 13 дни.Ако някой може да ми помогне да видя дали той е прав или аз защото утре ще ходя да ми ги изсплати дори незнам колко пари ще получа , но си мисля ,че нещо ще ме прецакат защото не е мноого коректен към служителите си .И всъщност как мога да разбера колко парички трябва да получа , ккакво мога да направя ако забележя , че се опитва да ме измами по някакъф начин ... мерси предварително
- kykyman
- Нов потребител
Re: Платен годишен отпуск
Искаш 17 надници и това е
- dobromirkd
- Потребител
Здравейте, ако не е уговорено друго минималния размер на платения годишен отпуск е в размер на 20 дни за календарна година. Начина да го сметнете е като разделите 20 дни на 12 месеца, която цифра е полагаемия Ви се платен годишен отпуск на месец, след което полученото умножавате по 16 месеца /дори малко повече заради 12-те дни/ и получавате броя дни отпуск, който е следвало да ползвате при работодателя си. Във вашия случай той е 27, от които Вие съответно сте използвали 10 и остават 17 дни за ползване, в случая за изплащане на обезщетение. Това което следва да се отбележи е, че е следвало в края на миналата година да поискате не ползвания от Вас платен годишен отпуск в размер на 10 дни да бъде прехвърлен по определени причини в тази година.
Все пак предполагам, че Ви е прехвърлен, щом като работодателя Ви предлага да Ви изплати обезщетение за 14 дни. Според мен следва да търсите обезщетение за 17 дни неизползван платен годишен отпуск. Дано съм Ви била полезна и лека вечер!
Все пак предполагам, че Ви е прехвърлен, щом като работодателя Ви предлага да Ви изплати обезщетение за 14 дни. Според мен следва да търсите обезщетение за 17 дни неизползван платен годишен отпуск. Дано съм Ви била полезна и лека вечер!
- liubka
- Младши потребител
А приблизително ккаква сума трябва да получа ако заплата ми е била 500 лв , как се изчислява Примерно имам 25 работни дни , а отпуска ми е 17 дни .. 500лв / 25дни = 20лв на ден ... 20 лв на ден * 17 дни отпуск = 340 лв за получаване .. така ли е или се бъркам ; )
- kykyman
- Нов потребител
Правилно изчислявате, но не е върху 25 работни дни, защото нито един месец няма толкова работни дни .
- n6391
- Потребител
Моя има , защото работа 6 на 1 на седмица и примерно за един месец почивам 4-5 дни максимум демек 25-6 работни дни
- kykyman
- Нов потребител
Погледнете какво пише в трудовия Ви договор - каквото е отразено там. Вероятно 8 часов работен ден, което е различно от действително заработеното от Вас. Но това са все пак само мои предположения.
- n6391
- Потребител
7 мнения
• Страница 1 от 1
|
|