начало

Две комисии на ВСС: Сарафов има професионалните и нравствени качества за главен прокурор Две комисии на ВСС: Сарафов има професионалните и нравствени качества за главен прокурор

Регистрация в бюрото по труда-пропуснат срок

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Регистрация в бюрото по труда-пропуснат срок

Мнениеот t_mihov » 10 Фев 2013, 18:08

Здравейте.
Преди няколко месеца съкратиха баща ми от работа.За да не изпадам в подробности,накратко казано не успя да си подаде документите във 7-дневния срок,впоследствие си намери друга работа ,където работеше без договор т.е и през това време се водеше безработен и така до преди 1 седмица.Сега пак е без работа и се поразчовърках из интернет,за да проверя дали наистина е крайно късно вече за регистрация.Четох,пулих се в разни членове и алинеи и тъй като съм далеч от тази сфера,не успях да разбера няколко неща:
1.Срока за подаване на документи 7 дена или 3 месеца е ?
2.Според това ,което прочетох може и сега да се регистрира,но това време ,което е минало от съкращаването до сега е "загубено" т.е приспада му се от срока в който ще получава пари от бюрото.
Правилно ли съм разбрал ,или вече е прекалено късно? :roll:
Благодаря предварително!
t_mihov
Нов потребител

Назад към Трудово право