начало

Прецедент: ВКС отмени своя присъда от 2016 г. след решение на Съда на ЕС Прецедент: ВКС отмени своя присъда от 2016 г. след решение на Съда на ЕС

Отчитaна на платен годишен отпуск

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Отчитaна на платен годишен отпуск

Мнениеот nasko_ana » 22 Яну 2013, 21:54

Здравейте,
отскоро работя на смени по 12 часа по график във фирма с непрекъснат цикъл на работа. Часовете ми се отчитат съгласно месечната продължителност в зависимост от работните дни в месеца. Проблема е когато съм планиран в платен годишен отпуск. Планират ми смени за времето, когато не съм в отпуск и към тях прибавят планираните дни отпуск по 8 часа. Например, ако в месеца има 20 работни дни, планиран съм 10 дни в платен годишен отпуск и имам по график 8 смени, според работодателя трябва да изработя 160 часа, като се отчитат 8 смени х 12 часа = 96 часа + 10 дни платен отпуск х 8 часа = 80 часа или общо 176 часа за месеца.
Правилно ли е това?
Очаквам с нетърпение компетентен отговор. :idea:
Благодаря предваритено.
nasko_ana
Нов потребител

Назад към Трудово право