начало

Прецедент: ВКС отмени своя присъда от 2016 г. след решение на Съда на ЕС Прецедент: ВКС отмени своя присъда от 2016 г. след решение на Съда на ЕС

Прекратяване на договор по 331

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Прекратяване на договор по 331

Мнениеот rayagergovska » 15 Дек 2012, 11:36

Имам следния казус:
Отдела ни го местят в София ,и който не иска да се премести там го освобождават по 331.
Тъй като първоначално бяха ни казали ,че няма да има такова обезщетение си намерих работа и подадох молба за напускане.В последния работен ден обаче колежките получиха предложение за освобождаване по 331 и аз реших да изтегля молбата си говорих с колеги от ЧР и подадох молба за изтегляне на молбата за напускане.
Трябваше иначе по тази молба от 10 да не съм на тази работа.Все още съм тук,обаче не ми пускат предложение за освобождаване по 331.Искам да питам ако не ми пуснат такова предложение мога ли да ги съдя ?Тъй като всички останали са получили ,а аз не ?
Ако ми пуснат заповед за напускане по друг член да я подписвам или не ?И какво да направя?Моля за съвет.
Благодаря предварително.
rayagergovska
Младши потребител

Re: Прекратяване на договор по 331

Мнениеот rayagergovska » 15 Дек 2012, 11:52

Искам да допълня ,че за член 328т.7 вече няма време за предизвестие тъй като трябва да ни освободят от 1.1.2013 ,а нямам официално предизвестие.
rayagergovska
Младши потребител

Мнениеот kazimirc4 » 16 Дек 2012, 23:04

Здравейте.
На какво основание сте поискали прекратяване на ТД и в какъв срок?
Изтеглянето на старата молба е двустранен процес - искане и съгласие или липса на такова. Мисля, че по-най бързия начин трябва да разговаряте с работодателя/или негов представител/ какво становище ще вземат спрямо Вашите искания !
Така ще сте наясно на какво основание ще е прекратен ТД, а също и какви обезщетения ще получите.
Искам да посоча, че прекратяването по чл.328,ал.1,т.7 от КТ може да стане с отработване на предизвестието или като същото се дължи/изцяло или частично/ според текста на чл.220, ал.1 от КТ. Така, че няма пречка работодателят да прекрати ТД към момента на този казус!!!
Основно и най-важно в случая е, че сте си намерили работа.
kazimirc4
Потребител

Мнениеот rayagergovska » 21 Яну 2013, 13:58

Благодаря за бързия отговор.Работодателя реши в моя полза и ме освободи по 331.
rayagergovska
Младши потребител

Назад към Трудово право