начало

БАН разпространи свободно трудове на водещи специалисти в подкрепа на борбата срещу домашното насилие БАН разпространи свободно трудове на водещи специалисти в подкрепа на борбата срещу домашното насилие

Работата е ясна

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Работата е ясна

Мнениеот svettoslav » 14 Ное 2012, 23:09

Не за друго,ама прави ми впечатление,че в този раздел много отговори има по темите,бе, хи хи,що тъй :twisted:

Ей,лоши хора,ей! Не им се говори и т`ва е :mrgreen:

П.П. Между другото,преди малко се натъкнах на едно решение,а и перди време пак съм си задавал въпроса по повод друга практика,относно незаконно уволнение.Става дума за случай,където заповедта,с която се прекратява ТД не е издадена от оправомощено за това лице.Приема се че уволнението,като извършено не от лицето,което може да прекрати ТПО,то същото е незаконно :roll: Обикновено-други длъжн. лица при работодателя, издали заповедта.

Та чудил съм се и преди,ами ако чистачката в предприятието или пък пазача вземе та оформи една гръмка "заповед" за дисциплинарно уволнение и я връчи на Х,пак ли е прекратено ТПО и от къде на къде ще обвързва работодателя?

Или може би разковничето е в това,че ако работодателя поддържа по делото законността на уволнението-то тогава вече го обвързва.Като същото положение ще е и преди завеждане на делото,щом има изявление от компетентното за това лице,че " ...Да,уволнен си,вече не си на работа..."

И въпреки това,как може да има прекратяване,ако не изхожда от страната? :oops: Де да знам,ама по-скоро работника има право на друго обезщетение,а именно поради незаконно отстраняване от работа(а такова ще е винаги налице,когато му е казано да не идва вече,т.к е с прекратен ТД). :?
svettoslav
Активен потребител

Назад към Трудово право