Здравейте бих искал да зная в какви периоди даден работодател има право да ме държи на намалино работно време без мое съгласие и да ме кара да попълвам молби за неплатен отпуск, за да избие 8 часовия ми по договор работен ден. (имам ли право да откажа да попълня и какво става в такъв случей)
И обратното колко време може да ме държи на увеличен работен ден, без писменото ни съгласие за това от 8 нормални на по 10-12 часови смени.
Понеже в период от 3-4 месеца бях на намалено, а сега ог месец и 10-тина дни работя на увеличено работно време.
По договор нямаме уговорени срокове за тези неща, аз знам от ТК, че намаленото е до 3 месеца, а за увеличеното нямам идея.
За това, за да си изясня цялата картинка реших да се посъветвам.
- Дата и час: 26 Ное 2024, 13:48 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Работно време - намалено и увеличено
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
2 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Работно време - намалено и увеличено
doc03 написа:http://www.bulmar.com/downloads/nenormirano-rabotno-vreme.pdf
Благодаря за матеряла полезен е страшно за мен. Но във връска с посоченото, което ми даде излиза, че аз съм на трудов договор, който е категоризирал, че съм на пълен работен ден от 8 часа. А работодателя ме третира на ненормирано работно време и през последния месец получавам 2-3 часа отгоре над работното ми време. Това редно ли е и до кога ще е редно при условие, че от негова страна няма заповед или директива с която да съм запознат или да е изнесена на местоработата ми на място, до което имам достъп. Принципно не ми пречи 2-3 часа за момента, но искам да се запозная какви са ми правата в този случей и до кога работодателя ми има право на това, при условието което отбелязах по горе, това аз го тълкувам, като увеличено(ненормирано) работно време, за което трябва да имам и минимум 5 дни допълнителен ПГО.
А що се отнася до намаленото работно време работих на такова 2-3 месеца преди това, но също не беше изнесено съобщение и не бях запознат с такова просто ме освобождаваха от работа преди края на смяната ми. И за да си върже сметките накрая ме кареше да попълвам молби за неплатен отпуск (което не е съвсем редно сигорен съм)!
П.с. След като съм на 8 часов РД и 5 дневна РС, значи ли това, че трява да имам 176 работни часа месечно, без да броя ппочивките, тъй като според ТК те не влизат в работното време.
- tongois
- Нов потребител
2 мнения
• Страница 1 от 1
|
|