- Дата и час: 26 Ное 2024, 13:33 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Помощ!Срок за резюлиране молба за отпуск
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
1 мнение
• Страница 1 от 1
Помощ!Срок за резюлиране молба за отпуск
Прекъсвам отпуска си за отглеждане на дете по чл.164 от КТ и съм си пуснала молба за ползване на натрупания ми платен годишен отпуск съгласно чл. 176. Молбата съм я подала преди 2 седмица и от тогава работодателя мълчи - не ми казват разрешават ли ми отпуск или не. Има ли законов срок, в който те трябва да ми резюлират молбата. В НРВПО в чл 37г пише, че работодателя трябва да информира работника своевременно как се тълкува това - минимум колко дни? Все пак трябва да знам, след като си прекъсвам отпуска по чл. 164 от 01.08.2012 трябва ли да се явя на работа, да не ми пишат самоотлъчка? Къде ли ни четох по закони и наредби и не мога да намеря отговор на въпросите. Счетоводител съм по професия, но не мога да намеря решение на казуси, а и директен контакт с работодателя нямам - контактувам само със заместника и то става като развален телефон. Казват ми, че молбата ми е предадена на ръководството и дотам! Предполагам, че търсят начин да ме освободят и като мълчат относно молбата ми за отпуск, аз на първи август ако не се явя на работа ще искат да пробват да ме освободят дисциплинарно. Знам, че съм защитена законово от освобождаване, а аз не смятам да инициирам освобождаване, ако ме обезщетят с радост ще се разделя с тях. За сега искам да си ползвам отпуската. Другият ми въпрос освен за срока за отговор на молбата ми е ако ми откажат ползване на отпуск трябва ли да се мотивират или не. Аз не съм включена в графика за отпуските, т.к. двегодишното ми майчинство изтичаше декември, но дъщеря ми тръгва на ясла и трябваше да го прекъсна. Стана много дълго, но ми се искаше да обясня подробно, благодарна ще съм ако някой ме осветли по въпросите ми или поне да ми даде насоки къде в кои нормативни актове да чета
- silviareg
- Нов потребител
1 мнение
• Страница 1 от 1
|
|