начало

ВАС отхвърли жалба на прокурорка, опитала да стане съдия чрез външен конкурс ВАС отхвърли жалба на прокурорка, опитала да стане съдия чрез външен конкурс

Уведомление по чл.327,т.2, материално-отчетнически длъжности

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Уведомление по чл.327,т.2, материално-отчетнически длъжности

Мнениеот vimar_5 » 06 Юни 2012, 12:35

Здравейте,

Бих искала да получа компетентно мнение по долустоящия пробем, за което ще Ви бъда много благодарна.

Ситуацията е следната:
- Постоянен, безсрочен трудов договор;
- Длъжност: "Отчетник инвентаризация на материали (инвентарчик)" (в допълнителното споразумение към Трудовия догор) или "Завеждащ материални активи" (в трудовата характеристика), Код по НКПД 43222001;
- На тази позиция - от една календарна година;
- Намерението ми е да използвам чл. 327, ал. 1, т. 2 за прекратяване на трудовите правоотношения без предизвестие (към момента две неиздължени заплати);

Въпрос:
1. Мога ли да подам уведомлението по съответния член, след което трудовите правоотношения да се считат за прекратени?
2. Задължена ли съм да остана докато се направи проверка на материалната база?
3. В правото ли съм си, и при какъв ред, да изискам двустранно подписване на допълнително споразумение, че считано от съответна дата, не съм материално отговорна (при условие, че от известен период реално не изпълнявам тази функция?

Благодаря много!
vimar_5
Нов потребител

Назад към Трудово право