Здравейте! В момента работя на постоянен трудов договор, с 2 г и 8 месеца тр. стаж.
Едновременно с това съм студент в Нов Български университет, 1 курс, редовно обучение. Подписването на трудовия ми договор се случи преди да се запиша в НБУ.
Късно ли е вече при напускането да се позова на чл. 327 ал. 1 т. 6, при положение че учебната година вече е започнала (от друга страна не е и завършила)? Идеята
ми е да напусна така, че да мога да се възползвам от правото на обезщетение за
безработица. Ако така както го мисля не става, как по друг начин да процедирам,
че да взимам максимално обезщетение от борсата? Работодателят ми не е разположен към каквито и да е устни договорки и услуги, затова е важно всичко да е "по закон".
Второто ми питане е как да стане така, че молбата ми за напускане да не иде в коша и след
това да ме уволнят или да ми искат 1 заплата или някакъв друг проблем да направят? Чувала
съм, че се пращат молби като писма с обратна разписка, но все пак и тогава няма гаранции
според мен, че молбата ще бъде уважена...
А какъв е законовият срок, в който работодателят трябва да ми връчи съответната заповед за
освобождаване? Трябва ли през тези няколко дни да се явявам на работа?
И последно до кого трябва да бъде адресирана - прекия ми административен началник, отдел
Човешки ресурси или дирекно до генералния директор (фирмата в която работя е огромна -
малко странно ми се вижда да пращам каквото и да е до него...) До сега който е напускал си е
давал молбата на прекия ни началник, но пък всички молби са били за напускане по взаимно
съгласие, което не ме устройва...
Ще съм много благодарна за компетентно мнение от специалист по трудово право, или от
някой като мен който е изпитал нещата на практика.
- Дата и час: 26 Ное 2024, 11:21 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
чл. 327 ал. 1 т. 6 моля за съвет
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
1 мнение
• Страница 1 от 1
1 мнение
• Страница 1 от 1
|
|