начало

ВАС отхвърли жалба на прокурорка, опитала да стане съдия чрез външен конкурс ВАС отхвърли жалба на прокурорка, опитала да стане съдия чрез външен конкурс

Обезщетение за безработица

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Обезщетение за безработица

Мнениеот wolf_7 » 01 Мар 2012, 23:51

Здравейте!
Искам да попитам имам ли право на обезщетение от борсата примерно както е в моя случай-напуснах работа,на която бях около четири години(по взаимно съгласие)и започнах друга.На другата работих два месеца и ме съкратиха.Общо имам над пет години трудов стаж.Имам ли право на обезщетение от борсата,в какъв размер и за колко време.Откъде мога да намеря актуална информация по въпроса?
wolf_7
Нов потребител

Re: Обезщетение за безработица

Мнениеот inspectora » 02 Мар 2012, 02:08

Вижте в сайта на НОИ ... в сайта на МТСП ... Обадете се "на борсата" и ги питайте ... пробвайте в БГ-мама ... все някъде измежду изброените ще откриете нужната информация ...
inspectora
Активен потребител

Re: Обезщетение за безработица

Мнениеот pesho_devnya » 02 Мар 2012, 14:30

Трябва да се регистрирате в Бюрото по труда в 7-дневен срок от прекратяването на трудовото правоотношение. Там ще Ви обяснят какво трябва да направите. Ако всичко е така, както го описвате, ще имате право на 8 месеца обезщетение за безработица, в противен случай - 4 месеца. В първия случай, размерът ще бъде 60 % от среднодневния Ви осигурителен доход за последните 24 месеца, а във втория - по 7.20 лева на ден. Плаща се само за работните дни в месеца.
pesho_devnya
Младши потребител

Назад към Трудово право