начало

ВАС отхвърли жалба на прокурорка, опитала да стане съдия чрез външен конкурс ВАС отхвърли жалба на прокурорка, опитала да стане съдия чрез външен конкурс

Отсъствие за ин витро

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Отсъствие за ин витро

Мнениеот grajdanka » 22 Фев 2012, 20:55

Здравейте! :D Имам нужда от съвет и благодаря предварително за него.
Съвсем наскоро започнах работа, по заместване на служител по майчинство. От самото начало ме предупредиха да не свърша и аз тази работа. Не е много далече времето, когато ще ми се наложи ин витро. Във фирмата всяко отсъствие е нежелателно и дори най-малко закъснение е проблем. Запозната съм с КТ по този въпрос. До колкото знам, могат да ме пускат да отсъствам за тази цел, което е по няколко часа на ден и 20 дена отпуск след пункция. Проблемът е, че фирмите не ги интересува колко отсъстваш и после те заливат с работа. Ако ме е нямало 4 ч, дават работа за 12. Няма как да се справи човек, още повече, че физически не се чувства добре. Да не говорим за отношението. Първият път ми беше така в друга фирма, но след това ми показаха вратата. И за тази фирма съм сигурна. Не мога да им кажа. Как да се скрия 1 месец, без да разберат и да не ме уволнят? Единственият начин е болнични, но за 1м е трудно. С 2 болнични ще стане, но може ли да се застъпят? Примерно единия да свърши да кажем на 1.02, а другия да почне на 02.02 и да са различни? Целта ми не е обезщетение от НОИ, а да отсъствам някак. От клиниката дават голям болничен, но след пункция. Преди пункция за 14 календарни дена. Как ли не го умувах, но наистина и минутка закъснение не е възможно, не са склонни на компромиси. :roll: Приемам идеи всякакви...
grajdanka
Младши потребител

Re: Отсъствие за ин витро

Мнениеот grajdanka » 25 Фев 2012, 15:25

Никой ли не е имал казус с отсъствия за ин витро..... :roll:
grajdanka
Младши потребител

Назад към Трудово право