начало

Почина Благовест Пунев Почина Благовест Пунев

Обезщетение при съкращение-може ли да се оспори

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Обезщетение при съкращение-може ли да се оспори

Мнениеот daizy » 11 Фев 2012, 14:37

Казуса ми е следният- предстои ликвидация на фирмата ни.Имаме колективен договор и социална програма,като два отделни документа,но социалната програма е неделима част от КТД.Според социалната програма са договорени обезщетения .Но има условие ,което казва,че при отчитане на времето трудов стаж "времето, през което работникът или служителят е бил в законоустановен отпуск, продължил повече от три месеца не се вкключва в сроковете".Т.е аз ,като жена съм изпълнила човешкия си дълг и съм била в отпуск по майчинство и за гледане на дете.Реално това време ми се приспада от общия трудов стаж във фирмата.Мога ли да оспоря това нещо ,като се позова например на точката от кодекса на труда за дискриминацията или на нещо друго ,което да ми вкара и тези години в общия трудов стаж,макар че това е описано в социалната програма.
Благодаря предварително.
daizy
Нов потребител

Re: Обезщетение при съкращение-може ли да се оспори

Мнениеот daizy » 16 Фев 2012, 09:58

Ако някой смята,че може а се заеме с този казус нека се свърже с мен.
daizy
Нов потребител

Re: Обезщетение при съкращение-може ли да се оспори

Мнениеот daizy » 19 Фев 2012, 09:46

Не е актуален въпроса вече.
Благодаря
daizy
Нов потребител

Назад към Трудово право