начало

Почина Благовест Пунев Почина Благовест Пунев

Имам въпрос касащ отпуските на студентите

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Имам въпрос касащ отпуските на студентите

Мнениеот ianica » 22 Сеп 2007, 13:05

Здравейте, искам да благодаря на всички, които учавстват в този форум и по този начин помагат много на хората :!:
Въпросът ми е следния:
Приета съм да уча висше образование-редовна форма на обучение. Работя на трудов договор, на пълен работен ден. Имам ли право на допълнителната платена отпуска цитирана в кодекса на труда - "25 работни дни за всяка година" , тъй като колеги твърдят, че тя била само за задочните форми на обучение. Благодаря предварително на всички за отговорите!
ianica
Младши потребител

Мнениеот Be.Free » 22 Сеп 2007, 18:48

Здравейте
Колегите Ви са прави- ако учите редовно нямате право на тези дни-дори и работодателят Ви да е съгласен да ви ги даде.

Съгласно чл. 169. (1) (Изм. и доп. - ДВ, бр. 100 от 1992 г., изм., бр. 25 от 2001 г.) Работник или служител, който учи в средно или висше училище без откъсване от производството със съгласието на работодателя, има право на платен отпуск в размер 25 работни дни за всяка учебна година.
Be.Free
Младши потребител

Мнениеот ianica » 29 Сеп 2007, 08:21

А поне някакви неплатени дни нямам ли право?
ianica
Младши потребител

Мнениеот may_baych2002 » 29 Сеп 2007, 15:29

Тази разпоредба е доста остаряла, затова е допьлнена и разширена.
Важното в случая е СЬГЛАСИЕТО НА РЬКОВОДИТЕЛЯ.И аз бях студентка при сьщите условия, но успях да убедя рьководителя, 4е ми се полагат тези 25 дни, дайе успях да си взема и 30-те за дьржавните изпити. Ако това, което у4ите е от полза за предприятието би следвало да Ви ги даде :D
may_baych2002
Потребител

Re: Имам въпрос касащ отпуските на студентите

Мнениеот vili_601 » 24 Яну 2012, 15:21

Здравейте,искам да попитам за право на студентски отпуск.Аз съм студентка задочно работя но съм осигурявана на 4 часа това има ли значение?И дали се заплаща както годишния отпуск и трябва ли да имам 6 месеца за да го ползвам?
vili_601
Нов потребител

Назад към Трудово право