susba
07 Яну 2012, 19:28
работя на бензиностанция като работното ми време е 24ч след това почивам 48ч или казано накратко работя 240-260ч на месец а по договор ме водят на 8часов работен ден на бензиностанцията сме трима работника искам да попитам нормално ли е за тези часове работа тази почивка сащо така при получаване на заплата не се разписваме на никаква ведомост какви последствия може да има това за работодателя ми
- Дата и час: 26 Ное 2024, 09:53 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
24 часово работно време
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
10 мнения
• Страница 1 от 1
Re: 24 часово работно време
Един сигнал в Инспекцията по труда и вашият работодател го очаква солена глоба. Не е нормално нито работното ви време, нито че не се подписвате над фиш за заплата. Те доста работодатели гледат да минават метъра, но по морето това лято отнесоха солени глоби. Така, че ако сигнализирате в Инспекцията по труда те ще направят проверка и ще установят нередностите.
- boynin
- Младши потребител
Така, така- солена глоба...
Е, по тази причина адмирирам приетите промени в КТ- глобата следва да се носи двустранно, защото колкото вината на работника, толкоз и на работодателя( не, че има корелация- втория ще плати им. санкция в размер на 15х.лв., но все пак нашенецът разбира простите неща едва, когато му се бръкне в джоба).
Виждате ми се грамотен, излагате коректно фактите, правите признание, че работите 24ч., а по ТД сте се съгласил на 8. Кое не е ясно не мога да ви разбера? Вярвам не се приемате за крепостен селянин, вярвам, че никой не ви заплашва, но все пак доброволно работите с такава продължителност.
Да, заплащането- е, няма да ви отговоря, защото съм наясно, че по ТД пише едно, а в реалност получавате съвсем различна сума.
Робството е забранено. От години. Това, което се случва в човешката вселена, правни норми не могат да регулират.
п.п. И още нещо- сигналите в ИТ не са анонимни. Сега какъв съвет ще дадете?
Е, по тази причина адмирирам приетите промени в КТ- глобата следва да се носи двустранно, защото колкото вината на работника, толкоз и на работодателя( не, че има корелация- втория ще плати им. санкция в размер на 15х.лв., но все пак нашенецът разбира простите неща едва, когато му се бръкне в джоба).
susba написа:susba
работя на бензиностанция като работното ми време е 24ч след това почивам 48ч или казано накратко работя 240-260ч на месец а по договор ме водят на 8часов работен ден на бензиностанцията сме трима работника искам да попитам нормално ли е за тези часове работа тази почивка сащо така при получаване на заплата не се разписваме на никаква ведомост какви последствия може да има това за работодателя ми
Виждате ми се грамотен, излагате коректно фактите, правите признание, че работите 24ч., а по ТД сте се съгласил на 8. Кое не е ясно не мога да ви разбера? Вярвам не се приемате за крепостен селянин, вярвам, че никой не ви заплашва, но все пак доброволно работите с такава продължителност.
Да, заплащането- е, няма да ви отговоря, защото съм наясно, че по ТД пише едно, а в реалност получавате съвсем различна сума.
Робството е забранено. От години. Това, което се случва в човешката вселена, правни норми не могат да регулират.
- Гост.
- Старши потребител
За 15 х.лв. имуществена санкция трудно ми се вярва да ги плати работодателя, .... иначе Не, не е нормално и да, освен имуществена санкция, може да има и други последствия, кой знае...
Виж за това
...съм съгласен с теб, а по отношение на
..ами да подадат поименен..
Виж за това
poli_g написа::roll: адмирирам приетите промени в КТ- глобата следва да се носи двустранно, защото колкото вината на работника, толкоз и на работодателя
...съм съгласен с теб, а по отношение на
poli_g написа:п.п. И още нещо- сигналите в ИТ не са анонимни. Сега какъв съвет ще дадете?
..ами да подадат поименен..
- p_n_n
- Потребител
poli_g написа::roll: Така, така- солена глоба...
Е, по тази причина адмирирам приетите промени в КТ- глобата следва да се носи двустранно, защото колкото вината на работника, толкоз и на работодателя( не, че има корелация- втория ще плати им. санкция в размер на 15х.лв., но все пак нашенецът разбира простите неща едва, когато му се бръкне в джоба).susba написа:susba
Да, заплащането- е, няма да ви отговоря, защото съм наясно, че по ТД пише едно, а в реалност получавате съвсем различна сума Да по ТД съм на 8ч... но и аз както и вие и всички други знаем че по ТД е едно а в деиствителност е друго..всъщност при мен се получава че по ТД трябва да работя 172 ч а работя 240ч а по отношение на заплащането до колкото ми е известно по ТД е едно а получавам доста по малко затова и не се разписвам на никаква ведомост.....всъщност въпроса ми беше за тия 2 години мога ли да разчитам на някаква компенсация при евентоално заведено дело от моя страна
- susba
- Нов потребител
susba написа:susba
Да по ТД съм на 8ч... но и аз както и вие и всички други знаем че по ТД е едно а в деиствителност е друго..всъщност при мен се получава че по ТД трябва да работя 172 ч а работя 240ч а по отношение на заплащането до колкото ми е известно по ТД е едно а получавам доста по малко затова и не се разписвам на никаква ведомост.....всъщност въпроса ми беше за тия 2 години мога ли да разчитам на някаква компенсация при евентоално заведено дело от моя страна
- susba
- Нов потребител
Не. Все пак ако сте решил да напускате и желаете работодателят ви да бъде проверен и евентуално санкциониран за нарушенията по КТ, които е извършвал се обърнете пак ви казвам към Инспекцията по труда.
Чл. 403. (1) Контролните органи са длъжни:
1. да пазят в тайна поверителните и за служебно ползуване сведения, които са им станали известни във връзка с упражняването на контрола, както и да не използуват тези сведения в своя стопанска дейност;
2. да пазят в тайна източника, от който са получили сигнал за нарушение на трудовото законодателство.
Те са длъжни да запазят в тайна вашата самоличност като техен източник. Това е по повод на констатацията на poli_g.
Чл. 403. (1) Контролните органи са длъжни:
1. да пазят в тайна поверителните и за служебно ползуване сведения, които са им станали известни във връзка с упражняването на контрола, както и да не използуват тези сведения в своя стопанска дейност;
2. да пазят в тайна източника, от който са получили сигнал за нарушение на трудовото законодателство.
Те са длъжни да запазят в тайна вашата самоличност като техен източник. Това е по повод на констатацията на poli_g.
- boynin
- Младши потребител
boynin написа:.....Чл. 403. (1) Контролните органи са длъжни:
poli_g, вметна, че сигналът не е анонимен, което не противоречи на извадката от чл.403.
А пазенето на служебно известна информация е доста разтегливо понятие.
- Гост.
- Старши потребител
благодаря за информацията
- susba
- Нов потребител
Ok poli_g. Сега вече съм съгласен с теб.
- boynin
- Младши потребител
10 мнения
• Страница 1 от 1
|
|