начало

Правна уредба на споразуменията за избор на съд по граждански и търговски дела Правна уредба на споразуменията за избор на съд по граждански и търговски дела

Доп Споразумение към ТД

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Доп Споразумение към ТД

Мнениеот barii » 17 Дек 2011, 16:50

Здравейте , имам следното питане :
Работя на безрочен трудов договор от 2006г , кандидатствах за преназначение и ме одобриха в друг отдел на друга дирекция. Обадиха ми се от личен състав да дойда да си подпиша споразумението, за което много се радвам , но ме притеснява дали ще има пак изпитателен срок и евентуално кое да гледам при преподписването ( член , вид на споразумението и т.н ...) за да бъда сигурен че няма по някакъв начин да ме остранят след време ( има такава практика в въпросното предприятие при преназначение или изпитателн срок, макар и рядко )
Остават ми още няколко дена , защото от личен състав ми казаха да си изкарам отпуската и тогава да доида , щял съм да го подпиша с задна дата !
Благодаря ВИ
barii
Младши потребител

Re: Доп Споразумение към ТД

Мнениеот rts » 19 Дек 2011, 17:13

Споразумението за изменение на тр.договор трябва да бъде на основание чл.119 във връзка с чл.67 ал.1 т.1 от КТ - за да бъде за неопределено време. МНОГО Е ВАЖНО ДА БЪДЕ ПО Т.1 , а не по т.2 от чл.67 ал.1 (т.2 е за срочен договор).
Четете внимателно текстовете в споразумението.
rts
Активен потребител

Мнениеот narina » 19 Дек 2011, 17:32

Ако Ви преназначават на друга длъжност - възможно е да има изпитателен срок /по преценка на работодателя/. Ако обаче сте на същата длъжност, не се допуска нов срок на изпитване.
Аватар
narina
Потребител

Мнениеот barii » 19 Дек 2011, 19:37

narina написа:Ако Ви преназначават на друга длъжност - възможно е да има изпитателен срок /по преценка на работодателя/. Ако обаче сте на същата длъжност, не се допуска нов срок на изпитване.

Здравейте , ами на съвсем друга длъжност е и изпитателния срок е неизбежен . Въпросът е ако случаино не го "изкарам" дали ще ме върнат на старото място ?
barii
Младши потребител

Мнениеот barii » 19 Дек 2011, 19:41

rts написа:Споразумението за изменение на тр.договор трябва да бъде на основание чл.119 във връзка с чл.67 ал.1 т.1 от КТ - за да бъде за неопределено време. МНОГО Е ВАЖНО ДА БЪДЕ ПО Т.1 , а не по т.2 от чл.67 ал.1 (т.2 е за срочен договор).
Четете внимателно текстовете в споразумението.

Здравейте , днес ходих( ще го подпиша в сряда) и разбрах че че ТД ми остава а това е просто доп споразумение към него за праназначение . Изпитателния срок е неизбежен след като съм на нова длъжност . Мисля си ако слъчайно не се "справя" с новата длъжност какво ще стане ? ТД в момента ми е безсрочен !
barii
Младши потребител

Мнениеот konik » 20 Дек 2011, 11:09

barii написа: ТД ми остава а това е просто доп споразумение към него за праназначение . Изпитателния срок е неизбежен след като съм на нова длъжност . Мисля си ако слъчайно не се "справя" с новата длъжност какво ще стане ? ТД в момента ми е безсрочен !

Ако работодателят прецени, че не се "справяте" с новата длъжност може да Ви прекрати договора в срока за изпитване. Само при наличието на желание от работодателя биха могли да Ви върнат на старата длъжност.
konik
Младши потребител

Мнениеот barii » 20 Дек 2011, 20:59

Здравейте , ами значи то е същото все едно не съм работил до сега там . Мислех си че щом договорът си остава и е безрочен , предприятието би трябвало да се обвърже по някакъв начин ако евентуално не ги удовлетвовя с новата длъжност
barii
Младши потребител

Назад към Трудово право