Здравейте на всички!
Надявам се да мога да намеря помощ или някоя идея тук Става дума за следното:
Предприятие от частния сектор. От 4 години работя там на добра позиция и на не лоша заплата, която по една или друга причина пък винаги се е бавила, но поносимо.За последните 4 месеца обаче, въпросната "криза" се усети и няма никакви плащания. От разговорите с ръководството и обещанията, че ще има но не е много ясно кога избутах тези 4 месеца, но някак вече не може, не ми се ще да ги правя пет или шест, и преди месец си пуснах предизвестие и ето ме сега на път да си отида без последните 4 заплати. Обещано ми е, че ще ми бъдат изплатени, но пак не е ясно за какав период, защото в момента няма никави. В добри отнощения сме със собственика, но както знаем бизнеса си е бизнес и няма място за приятелства. Важно е да спомена, че съм осигурен на минимална заплата, но иначе получавам друга. Тъй като още не са ми оправени документите дали има варианти нещо да предприема за да си подсигуря обещаното? Доста многословен станах Ако някой може да ми помогне или да даде някаква идея ще бъда много благодарен!
- Дата и час: 26 Ное 2024, 09:30 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Неизплатени заплати!!!
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
3 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Неизплатени заплати!!!
Ами по принцип можеш да заведеш дело. Но както знаеш, в съда всичко се доказва с документи. Така че трябва да разчиташ на добрата воля на собственика, още повече, казваш че е свестен тип. Съдът ще постанови да ти се изплати, каквото ти се води по документи. А ако тръгнеш да доказваш със свидетели, че получаваш повече... не вярвам колегите ти да се навият да свидетелстват. А да не говорим, че и ти си поощрявал сивата икономика и си в кюпа. Така че просто чакай и се надявай. Съжалявам, ако не звучи много обнадеждаващо.
- karmen1961
- Младши потребител
Re: Неизплатени заплати!!!
Благодаря за отговора:). Надявам се до съд да не се стига. "Свестен" е само на приказки. Просто търсех идея или вариант тук. Остава ми само надеждата на честната дума. Е... в крайна сметка си взимам бележка за напред. Пък като заработя нови заплати, обещавам да почерпя karmen
- cafeto
- Нов потребител
3 мнения
• Страница 1 от 1
|
|