Много моля за разяснение от професионалисти! Детето ми след месец ще навърши 2 години. От счетоводство на мен ми казаха, че преди няколко дена до навършване на 2 години трябва да отида до работа и да пусна молба за ползване на натрупана за 2 години отпуска.
Иначе от други источници дочух, че преди да пуснеш тази молба, е задължително да отработиш 10 дена, и 1ак чак след това имам право да ползвам тази отпуска. Въпрос: къде е истината? Дали веднага /след като ми свърши майчинство/ мога да ползвам отпуска или необходимо да изляза на работа за 10 дена?
Моля, да ми помогнете, защото нямам голямо доверия на нашите счетоводители../да не ми "изпързалят" по някакъв начин/. предварително благодаря !
- Дата и час: 26 Ное 2024, 09:58 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
10 дена преди позване на отпуск след майчинство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
3 мнения
• Страница 1 от 1
Re: 10 дена преди позване на отпуск след майчинство
Няма задължителна разпоредба да работите преди платен годишен отпуск във Вашия случай. Интересът Ви е е материален, защото базата на която ще изчислят полагащите се суми е месеца през, който са отработени поне 10 работни дни. Сама преценете дали има разлика от преди 2 години и сега и необходимо ли е да работите тези 10 дни поне формално.
- da345
- Младши потребител
Re: 10 дена преди позване на отпуск след майчинство
Много много ви благодаря за отговора! Съвсем затъпях оп време на майчинство. Сега разбрах че става дума за така наречена "актуализация на заплата". Понеже в моят трудов договор няма промяна относно заплата, значи и няма смисл от тези 10 дена. Пак ви благодаря за бърз и ясен отговор!
- vdvvdv
- Младши потребител
3 мнения
• Страница 1 от 1
|
|