начало

Правна уредба на споразуменията за избор на съд по граждански и търговски дела Правна уредба на споразуменията за избор на съд по граждански и търговски дела

Уволнение след майчинство и измама

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Уволнение след майчинство и измама

Мнениеот roki2002 » 29 Сеп 2011, 22:11

Днес съпругата ми /майка на две деца, малкото е на 2 год./ бе уволнена от работа по чл. 325 т. 1 от КТ - по взаимно съгласие. Премина през невероятен психически тормоз от работодателя - искаше да я уволни дисциплинарно. Подадох сигнал в ИТ - стана дълга и широка - но няма да описвам подробности. Просто за сетен път се убедих, че държавата и законите ни са "пълна лудница". Съпругата ми имаше натрупани 55 раб. дни платен годишен отпуск. Днес докато е подписвала документите, са и дали да подпише и ведомост за 760 лв.- толкова е платения отпуск. После работодателя и е казал, че няма да и даде парите, тъй като ИТ му е съставила акт и тези пари ще отидат за да си плати глобата. Ще търся правата на съпругата си до край / макар да съзнавам факта ,че се е подписа че е взела парите доста утежнява положението/. Въпросът ми е: Към кои институции да се обърна? Мисля на първо време да подам жалба в полицията. Благодаря.
roki2002
Нов потребител

Re: Уволнение след майчинство и измама

Мнениеот rts » 30 Сеп 2011, 18:23

Много зле е направила съпругат Ви като се е подписала преди да си получи парите, но ако е имала свидетел/и на това, имате някакъв шанс да си вземете реално сумата (в който случай направете консултация с адвокат, и ако водите дело - не се пробвайте сами, задължително с адвокат).
rts
Активен потребител

Re: Уволнение след майчинство и измама

Мнениеот roki2002 » 30 Сеп 2011, 21:27

Свидетел на подписването е била счетоводителката на фирмата. Днес съпругата ми е подала жалба в полицията /аз бях на работа/. Дознателят се обадил по телефона на счетоводителката и тя е казала, че пред нея не са давани пари. Работодателя пък е казал / пак в телефонен разговор/, че е броил парите навън- без свидетели. Така остава думата на жена ми срещу думата на работодателя, но с подписа на съпругата ми върху документа. Почивам чак в понеделник - тогава сигурно ще се консултирам и с адвокат. Ще бъда благодарен , ако някой сподели опит в подобна ситуация.
roki2002
Нов потребител

Назад към Трудово право