В работат на майка ми се налагат съкращения и работодателят им иска от тях да попълнят и представят декларации, в които да посочат размера на възнаграждението на своят съпруг/съпруга.
Има ли работодателят наистина това право, да изисква от тях да декларират какво е възнаграждението на трето лице (което в конкретния случай се явява съпругът или съпругата)? Не е ли размера на заплата на всеки един човек конфиденциална информация? Или най-малкото, нетрябва ли баща ми да е съгласен да се предостави тази информация и ако не е, майка ми да е в пълното си право да не попълва този раздел от декларацията?
- Дата и час: 26 Ное 2024, 08:44 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Работодател иска информация за заплата на съпруга на слжител
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
3 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Работодател иска информация за заплата на съпруга на слж
Работодателят няма право на такава информация. Не пишете такава декларация.
- begum
- Младши потребител
Re: Работодател иска информация за заплата на съпруга на слж
Работодателят няма правно основание да иска такава информация, защото доходите в семейството нямат никакво отношение към съкращенията. Служителите, чиито семейства са с по-ниски доходи не са защитени от съкращения, и работодателят няма право да прави подбор при съкращенията въз основа на доходите.
- rts
- Активен потребител
3 мнения
• Страница 1 от 1
|
|