начало

Правна уредба на споразуменията за избор на съд по граждански и търговски дела Правна уредба на споразуменията за избор на съд по граждански и търговски дела

Грешка при категоризиране на труд - ПОМОЩ!

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Грешка при категоризиране на труд - ПОМОЩ!

Мнениеот 123456789 » 20 Авг 2011, 17:47

Първо искам да уточня, че не съм юрист, но моля за вашето мнение дали изобщо си заслужава консултацията при такъв за казуса, който ще предложа на вниманието ви.
Става въпрос за баща ми. Той е работил 23 г. като шлосер - монтьор към леярен цех, знаейки, че трудът му е втора категория. След това, обаче, заводът фалира - всички отиват на борсата... и едва тогава на правоъгълния печат в трудовата си книжка той вижда, че пише ІІІ-та кат. труд. Озадачен, той е попитал защо - отговорът е бил, че той се е водил, заедно със всички други шлосер-монтьори към друг цех - "Отдел на главния механик", който по документи няма нищо общо с леярния цех. Става въпрос за завод, който вече не съществува, което според мен прави нещата още по-сложни. Надявам се да чуя вашите мнения. Предварително благодаря!
123456789
Нов потребител

Re: Грешка при категоризиране на труд - ПОМОЩ!

Мнениеот genius75 » 22 Авг 2011, 16:46

Ако бях на ваше място, бих оспорвал по съд.ред категоризирането на труда му.
genius75
Потребител

Мнениеот ivan_lawyer » 22 Авг 2011, 17:08

Трябва да оспори комплексно - като съдържание, да се раздели на паралелни искове и да се остави бушон.
ivan_lawyer
Старши потребител

Мнениеот 123456789 » 29 Авг 2011, 18:58

Благодаря за отговорите - след като сте на едно мнение, смятам да се консултираме с адвокат и да пробваме.... Благодаря още веднъж!
123456789
Нов потребител

Назад към Трудово право