начало

Правна уредба на споразуменията за избор на съд по граждански и търговски дела Правна уредба на споразуменията за избор на съд по граждански и търговски дела

длъжностна характеристика

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

длъжностна характеристика

Мнениеот kyky-pyky » 09 Авг 2011, 15:21

Имам следният проблем - при постъпване на работа подписах договор, но не ми бе предоставена длъжностна характеристика. Във фирмата работя повече от 2г и след разговор със служител от HR отдел ми изготвиха длъжностна характеристика. Проблемът е, че са ми вменени задължения, за които не съм квалифицирана. Също така въпреки, че е написано, че нямам подчинени се изисква от мен за изготвям график на служители, които по длъжностна характеристика са на пряко подчинение на колеги от друг отдел. Въпросът ми е следният - какви ще бъдат последствията за мен, ако откажа да подпиша тази длъжностна характеристика?
kyky-pyky
Нов потребител

Re: длъжностна характеристика

Мнениеот n6391 » 09 Авг 2011, 16:19

Работодателят има право да променя длъжностната характеристика, в съответствие с изискванията за заемане на работата.Това, че на вас не ви е връчена и не сте подписали при сключване на договора длъжностна характеристика, не означава че няма изисквания, свързани с дейността за дадената работна позиция.Отделен е въпроса, че работодателят е длъжен, при сключване на трудовия договор, да Ви я връчи срещу подпис и отбелязана дата. Този негов пропуск може да бъде от значение при един съдебен спор - зависи от конкретната ситуация.Ако обаче не отговаряте на изискванията посочени в новата/променената/ длъжностна характеристика - може да Ви уволнят на основание чл.328, ал.1, т.6 от КТ, без да са задължени да я предоставят, за да се запознаете с нея.
n6391
Потребител

Re: длъжностна характеристика

Мнениеот kyky-pyky » 09 Авг 2011, 20:31

В трудовият ми договор пише, че към него има и длъжностна характеристика :) такава нямаше :) Всъщност аз и в момента изпълнявам дейността за която нямам необходимата квалификация, но при евентуален проблем от некачествено извършена работа кой би бил отговорен за това - аз или работодателят, който въпреки липсата ми на квалификация ми я възлага?
kyky-pyky
Нов потребител

Назад към Трудово право