Здравейте, очаквам съвет как да постъпя. Ситуацията е следната. От юни месец работодателят ми ме кара да да излизам неплатени отпуски. За юни месец съм бил 10 дена, за юли 14. Сега ме кара да изляза и целият август, като се очаква така да бъде и септември. Нямам вече платена отпуска, тъй като я използвах цялата. Как да постъпя за да напусна и да ми изплати 1 заплата. Посъветваха ме това: Чл. 327 т.11 от КТ, но там НЕ пише, че ми дължи обезщетение 1 заплата.
Чл. 327, т.11 от КТ:
Прекратяване на трудовия договор от работника или служителя без предизвестие:
11. (нова - ДВ, бр. 58 от 2010 г., в сила от 30.07.2010 г.) работодателят е предоставил неплатен отпуск на работника или служителя без негово съгласие.
Другата ми опция е да пусна 1 месец предупреждение, но тогава той ще ме пусне неплатен отпуск този месец и пак няма да ми изплати заплатата.
Въпросът ми е как да постъпя точно за да взема заплатата си за август.
- Дата и час: 26 Ное 2024, 07:46 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Казус с напускане на работа и обезщетение
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
1 мнение
• Страница 1 от 1
1 мнение
• Страница 1 от 1
|
|