Здравейте! Бях написал въпроса подробно,но го изтрих без да искам и сега ще се опитам да го представя по-кратко,а ако се наложи ще го прецизирам.
Моля за мнение и то по възможност професионално.
На кратко: Договорът ми за работа изтича на 15.09.2011г. Договорът ми за работа е срочен /три години/ и е по програма за насърчаване на заетостта и интеграция на инвалиди.Предните две години не се възползвах от отпуската ,а по граждански договор работих и през отпуската. Новото ръководство на "фирмата" направи пълни промени в статуквото които не искам да коментирам,но в момента когато са пуснати всички в годишен отпуск,на мен не ми се дава такъв и ми се дава обяснение,че ще получа такъв в изтичането на края на договора,т.е завеждащата "Човешки ресурси" ми заяви,че ще изляза в отпуск на 26.08.2011г. до 15.0-9.2011г. т.е до като ми изтича договора.Изразих несъгласие с това решение,защото аз като инвалид имам право на годишен отпуск не по-малко от 26 дни годишно. Завеждащата "човешки ресурси се опита да ме убеди,че след като в календарната година съм работил 8.5м./осем и половина месеца/ ще получа отпуск само за тях?
Не знам да са настъпили някакви промени в КТ ,но не вярвам да е ощетен работникът,който след девет месеца труд на едно място, да не може да ползва пълен отпуск по закона. А при мен той е перманентен от три години.
П.П. Наккрая нешо,което никога през живота ми не ми е било ясно. Платеният отпуск обхваща примерно 22 РАБОТНИ или КАЛЕНДАРНИ дни? Защото само за пример ще Ви дам почивките на дъщеря ми която работи за американска круиз компания - на всеки шест месеца им се полага 1/5 м. платена почивка. Колко прави това на година?
- Дата и час: 26 Ное 2024, 07:23 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Годишен отпуск
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
2 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Годишен отпуск
Значи, щом имате минимум 8 месеца трудов стаж при съответния работодател можете да ползвате пълния размер на платения годишен отпуск, ползването може да бъде отложено по изключение, но не чак до края на срока по договора. Имате право дори самостоятелно да поискате ползването му, ако е отложено във времето от работодателя.
- nk7702n
- Старши потребител
2 мнения
• Страница 1 от 1
|
|