Здравейте,
Съкратен съм по чл.328., ал.1, т.2 от К.Т.
Въпросът ми е какъв трябва да е размера на обезщетението което работодателя трябва да ми изплати по чл.222, ал.1 при положение че брутното ми възнаграждение по трудов договор е 744.00 лева + клауза за допълнително възнаграждение в зависимост от постигнатите резултати, а реалното ми брутно възнаграждение е около 1300.00 лева, като разликата от 744.00 до 1300.00 по ведомост се води като надбавка с постоянен характер /премия/ .Осигуровките които са ми плащани в НОИ са на реално полученото ми възнаграждение /1300.00лева/.
Конкретният ми въпрос е следният: Коя сума се взема за база при изплащане на това обезщетение/тази по Т.Д. или тази на която са внасяни осигуровките/ и коя сума се взема за база при изплащане на неизползваният платен годишен отпуск /чл.224/ .
Предварително благодаря.
- Дата и час: 26 Ное 2024, 06:30 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
изплащане на обезщетение при съкращение
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
2 мнения
• Страница 1 от 1
Re: изплащане на обезщетение при съкращение
Брутното трудово възнаграждение за определяне на обезщетенията е полученото от работника или служителя БТВ за месеца, предхождащ месеца, в който е възникнало основанието за съответното обезщетение, или последното получено от работника или служителя месечно БТВ, доколкото друго не е предвидено. Базата за изчисляване варира и се формира според отработените дни за месеца, предхождащ прекратяването. Би следвало обезщетението да ви бъде начислено на сумата по ведомост.
- dessys
- Потребител
2 мнения
• Страница 1 от 1
|
|