- Дата и час: 26 Ное 2024, 06:29 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
платен отпуск
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
3 мнения
• Страница 1 от 1
платен отпуск
Работя за първи път от 1.04.2011.Придобивам право на отпуск на 30.11.2011/след осем месеца/.Имам право на 45 дни за 2011 година /45 дни ми се полагат по трудов договор/,но до края на годината ще има само 20 работни дни и остават още 25,но могат да се прехвърлят само 10 дни.Какво ще стане с останалите 15 дни,които ми се полагат?Пратих запитване до Министерство на труда ,но не ми отговарят,явно не са наясно.
- vanila
- Младши потребител
Re: платен отпуск
45-те дни се полагат за година, а вие де факто няма да сте я отработили цялата.
- dessys
- Потребител
Re: платен отпуск
Вижте какво гласи този член-"Чл. 22. (Изм. - ДВ, бр. 54 от 2001 г., в сила от 31.03.2001 г.) Всеки работник и служител, който има най-малко 8 месеца трудов стаж, придобива право да ползува платен годишен отпуск по чл. 155 и 156 КТ. Когато 8-месечният трудов стаж е придобит през първата година на работа на работника и служителя, той има право на платен годишен отпуск за същата година в пълен размер. Когато част от 8-месечния трудов стаж е придобита през една календарна година и друга част през следващата календарна година, той има право на платен годишен отпуск за първата календарна година пропорционално на трудовия му стаж през тази година, а за втората година придобива право на платен годишен отпуск в пълен размер"
- vanila
- Младши потребител
3 мнения
• Страница 1 от 1
|
|