начало

Правна уредба на споразуменията за избор на съд по граждански и търговски дела Правна уредба на споразуменията за избор на съд по граждански и търговски дела

Съкращение след майчинство

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Съкращение след майчинство

Мнениеот garcia » 31 Май 2011, 08:53

Здравейте,
Ето и моят казус: Бях по майчинство последните две години. Сега, когато трябва да се върна на работа се оказва, че фирмата се закрива. На работа сме останали само няколко жени по майчинство. Работа няма. Вече освободените колеги не са взимали заплати дълго време. Моето майчинство приключи преди няколко дни.
Когато разговарях с управителя, той ми каза, че ще ме съкратят, но не могат да ми изплатят платения отпуск, който ми се полага за двете години майчинство. Едно, че нямат пари, а второ, че се оказа, че не счетоводно не са оправяли молбите за отпуск, които съм подавала преди майчинството. Оказва се, че все едно не съм ползвала платения си отпуск и преди майчинството. Аз естествено не търся обезщетение за тогава, но явно няма как да го опишат в заповедта за съкращение (или се лъжа..)
Сега ми предлагат или да си взема двата месеца отпуск и след това да ме съкратят или да ме съкратят още сега, но и в двата случая нямало как да ми изплатят отпуск. Малко ме притеснява дали ще мога да открия изобщо ще открия след два месеца някого ( шефа е чужденец), та съм по-склонна да ме съкратят веднага, но как да си взема платения отпуск?
Много съм боса в тези неща (сигурно се вижда де) Моля посъветвайте ме...
garcia
Нов потребител

Назад към Трудово право