Здравейте, Имам следния проблем работодателя иска да ми намалява заплатата
в момента ме осигурявам на максималния осигурителен доход.
Ако откажа намалението и получа предизвестие за уволнение.
Въпроса ми е следния колко ще получавам ЧИСТО от трудовата борса и колко месеца ако съм осигуряван без прекъсване на максималния осигурителен доход. от 1.6 - 2 години.
целия ми стаж е 10+ години
8-9 доход неясен( минимален - среден )
3 месеца (максимален осиг. доход) - тук може да има прекъсване за 1-2 месец
1.5 Години (максимален осиг доход)
4 месеца (максимален осиг доход)
Благодаря.
- Дата и час: 26 Ное 2024, 05:45 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
намаляване на заплата => трудова борса колко ще получавам?
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
7 мнения
• Страница 1 от 1
Re: намаляване на заплата => трудова борса колко ще получавам?
8-9 доход неясен( минимален - среден )
И очаквате някой да ви го сметне с такава информация?!?!?! Като се задават такива въпроси се пише: ОТ-ДО еди къв си осигурителен доход и така 18 месеца назад. Освен това от значение е основанието за прекратяване на ТПО.
- dessys
- Потребител
намален обем работа.
dessys написа:8-9 доход неясен( минимален - среден )
И очаквате някой да ви го сметне с такава информация?!?!?! Като се задават такива въпроси се пише: ОТ-ДО еди къв си осигурителен доход и така 18 месеца назад. Освен това от значение е основанието за прекратяване на ТПО.
- onicon
- Младши потребител
важен е осигурителният Ви доход през последните 9 /девет/ месеца предхождащи прекратяването на трудовото правоотношение. другият е без значение.
- da345
- Младши потребител
da345 написа:важен е осигурителният Ви доход през последните 9 /девет/ месеца предхождащи прекратяването на трудовото правоотношение. другият е без значение.
Дръжки.
КСО
Чл. 54б. (Нов - ДВ, бр. 1 от 2002 г., в сила от 01.01.2002 г.) (1) (*) (Изм. - ДВ, бр. 112 от 2003 г., в сила от 01.01.2004 г., изм. - ДВ, бр. 109 от 2008 г., в сила от 01.01.2009 г., изм. - ДВ, бр. 98 от 2010 г., в сила от 01.01.2011 г., изм. - ДВ, бр. 100 от 2010 г., в сила от 01.01.2011 г.) Дневното парично обезщетение за безработица е в размер 60 на сто от среднодневното възнаграждение или среднодневния осигурителен доход, върху който са внесени или дължими осигурителни вноски във фонд "Безработица" за последните 18 календарни месеца, предхождащи месеца на прекратяване на осигуряването, и не може да бъде по-малко от минималния дневен размер на обезщетението за безработица.
Тия 9 месеца засягат придобиване на правото да получаваш обезщетение за безработица.
- dessys
- Потребител
ето че можело да му отговорите на човека
- da345
- Младши потребител
Той (човекът) пита "колко точно", затова и е извел по-нагоре информацията за доходите си и стажът, който има до момента, за да може някой да му каже 567, 82 ст. (например).
- dessys
- Потребител
7 мнения
• Страница 1 от 1
|
|