Здравейте,
Попаднах на следния случай:
Получих много добра оферта за работа от агенция за подбор на персонал. Агенцията за подбор на персонал е работила по поръчка на настоящия ми работодател. На интервюто, което проведохме са записали разговора и смятат да го използват при благоприятни за тях случаи. Предполагам, че това е в случай на напускане. Имам подозрения,че ме следят и подслушват телефонни разговори от настоящата ми месторабота.
Искам да попитам законно ли е това, което правят? Мога ли да противодействам по някакъв начин? Какво да направя, за да прекратя тези дейности по следене и подслушване и нарушаване на личната неприкосновеност?
Много моля за съвети и насоки.
- Дата и час: 26 Ное 2024, 05:51 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Използване на СРС от работодател
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
5 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Използване на СРС от работодател
Личните си разговори и срещи провеждайте извън работното си място.
Ако Ви следят, подслушват или записват и извън работното място, можете да подадете жалба до прокуратурата, но имайте предвид, че носите наказателна отговорност за клевета, т.е. ако твърденията Ви се окажат неверни, Ви грози наказание.
Ако Ви следят, подслушват или записват и извън работното място, можете да подадете жалба до прокуратурата, но имайте предвид, че носите наказателна отговорност за клевета, т.е. ако твърденията Ви се окажат неверни, Ви грози наказание.
- rts
- Активен потребител
rts написа:т.е. ако твърденията Ви се окажат неверни
т.е. ако не се докажат
- inspectora
- Активен потребител
Как разбрахте за записа?
- fighter
- Потребител
fighter написа:Как разбрахте за записа?
Параноята, която медиите непрекъснато насаждат ... Чули, че имало таквоз нещо като СРС и вече всеки си мисли, че го записват и подслушват
- inspectora
- Активен потребител
5 мнения
• Страница 1 от 1
|
|