начало

Правна уредба на споразуменията за избор на съд по граждански и търговски дела Правна уредба на споразуменията за избор на съд по граждански и търговски дела

Обезщетение за безработица и граждански договор за 2 дни?

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Обезщетение за безработица и граждански договор за 2 дни?

Мнениеот denel » 16 Яну 2011, 16:27

Какво кретенско имаше в питането ми уважаеми? Никой не те кара насила да даваш безплатна правна консултация? Може би не всички са такива като теб и биха отговорил на въпроса ми. Пази си безценните правни знания, имаш право да отговаряш или не, но не очаквах че това е форум за обиди. Съжалявам че се регистрирах, ще поправя грешката си. Явно не съм попаднала на правилното място, с нужните интелигентни хора.... А поне по мое време завършилите юристи бяхме такива..... Да, правилно четеш - аз също съм диломиран юрист макар да не работя в сферта от 10 години. Никога не съм отказвала да помогна с теортетичните се знания на хората около мен!
Въпросът ми бе: при сключен граждански договор за 2 нощи (за извършване на инвентаризация), с лице което е регистрирано в БТ и има право на обезщетение за безработица, трябва ли същият да уведоми НОИ за прекратяване на обезщетението? Чл 4 /1/, т.1 и чл 54д /1/ КСО
Моля да отговорят практикуващите юристи, които имат желание да споделят безвъзмездно познанията си по темата, за което предварително благодаря колеги!
А на Вас Harner, пожелавам всичко най- добро - обидите към хората не говорят добре за Вас самият като личност.
Последна промяна denel на 16 Яну 2011, 17:21, променена общо 4 пъти
denel
Нов потребител

Re: Обезщетение за безработица и граждански договор за 2 дни?

Мнениеот denel » 17 Яну 2011, 22:26

Аз мисля че отговорих на въпроса си: прекратяват се. За тези които имат нужда от решение на подобна ситуация на практика: Директно се обадих в НОИ и попитах. Казаха че в 7 дневен срок от извършване на работата трябва да се уведоми БТ и НОИ като се представи: Копие от гражданския договор, извлечение от сметката (че е платена сума по договора и за да се види размера й) и декларация, че лицето е регистрирано като безработно и не трябва да се осигурява на друго основание. Ако не се представи такава декларация, често се случвало да се възстановяват пари на НОИ от лицата, които сключвали такъв договор.
Благодаря на администраторите на сайта, че са изтрили публикациите на потребител Hаrner съдържащи обиди и изразяващи грубо отношение към пишещите във форума, в частност към моя предходен пост.
denel
Нов потребител

Re: Обезщетение за безработица и граждански договор за 2 дни?

Мнениеот sunrise » 18 Яну 2011, 10:44

Обезщетението се спира , ако надвишава минималната РЗ. Защо го прекратявате?
sunrise
Активен потребител

Назад към Трудово право