начало

Правна уредба на споразуменията за избор на съд по граждански и търговски дела Правна уредба на споразуменията за избор на съд по граждански и търговски дела

промяна в длъжноста

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

промяна в длъжноста

Мнениеот vvvutev » 14 Яну 2011, 12:42

В фирмата където работя като не въоражена охрана ще ни преквалифицират за работа с оръжие,но искат от нас да си поемем курса за боравене с оръжие .
Аз съм на бесрочен Т.Д. и немога да събера пари за курса защото нежелае фирмата да поеме расходите за преквалификациата,и ми поставят условие да си подам молбата за напускане,ще наемат готов човек.
Въпроса ми е: какви права имам в този случаи да си запазя работата?
С уважение В.Вутев
vvvutev
Нов потребител

Re: промяна в длъжноста

Мнениеот rts » 14 Яну 2011, 18:34

За съжаление, ако на работодателя не му е нужна вече невъоръжена охрана, може да Ви прекрати договора с предизвестие и няма как да си запазите работата. Можете да помолите да Ви преназначат на друга длъжност, ако има възможност за това.
rts
Активен потребител

Мнениеот vvvutev » 15 Яну 2011, 15:36

Имате в предвид съкращение !!!
vvvutev
Нов потребител

Мнениеот Гост. » 15 Яну 2011, 19:37

Не, вероятно ще опитат да приложат нормата на чл. 328, т.12 :arrow: месечно предизвестие, но изниква въпросът- как, след като за това раб. място към дата на сключване на ТД не се е изисквало нужното разрешение за носене, боравене и прочие с оръжие.

Не пускайте молба, каквото и да ви съветват. А с книжата, които имате ( ТД и длъжностна характеристика, заповед за преквалификация)- при адвокат. Тук повече съвети не могат да се дават заради спецификата.

п.п. Истина е, че КТ урежда правилата за преквалификация, като не е вменено задължение за работодателя да ви заплати нужния курс ( нормата е диспозитивна), но според мен ако въвеждат нови изисквания за работа за която вече имате ТД, то е налице съществена изменение в договореното.
А има и специални НА, където е въведено задължение този разход да се поема само от работодателя.
Гост.
Старши потребител

Мнениеот ivan_lawyer » 15 Яну 2011, 20:00

Стига учихте, това да не е пионерска организация.
ivan_lawyer
Старши потребител

Мнениеот vvvutev » 16 Яну 2011, 14:15

Благодаря ще се стигне и до реалната нужда от услугите на адвокат,като стане време а то наближава !!!
Що се отнася за "Стига учихте, това да не е пионерска организация.",не може да се живее цял живот на сляпо и като разбрах че има смисъл да си търси правата ще потърся специалист-адвокат.
vvvutev
Нов потребител

Назад към Трудово право