начало

ГЕРБ сезира Конституционния съд за мандата на ВСС и избора на тримата големи в съдебната система ГЕРБ сезира Конституционния съд за мандата на ВСС и избора на тримата големи в съдебната система

Проблем с некоректен работодател

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Проблем с некоректен работодател

Мнениеот smdsg » 10 Дек 2010, 13:35

Здравейте имам следни проблем с работодателя ми. Тъй като сме нямали много работа се налагало да освободи някоя от двете работнички и след време аз бях освободената в края на месеца, заплатата по договор трябва да я взимам от 1 до 6 число на месеца. Няколко пъти и звъня да си взема заплатата и все нямала пари. Също още не ми е приготвила документите. И ми казва че съм невероятно нагъл и изнудващ човек и че тя имала срок един месец и да не я притеснявам, като нямала пари нямала най-рано края на другата седмица( а мен ме притискат срокове наем, сметки, банка). Първоначално когато почнах работа уговорките бяха 500лв. твърда заплата + 1процент, след време нямало работата и заплата се определяше според оборота(процента си остава 1%). Имало е месеци когато заплатата е била минималната работна заплата. Също така през цялото време по думите и тя можела да ни осигурява под минималната работна заплата тъй като била производител.
В това положение, като нямаме приключени с документи отношения какви права имам и може ли да ми отдържа за липсващи от лятото дрехи(преди ни отдържаше почти редовно и парични глоби също ни е правила, според мен за да си избива разходите, защото аз с ръка на сърцето мога да кажа, че никога не съм си и помисляла да открадна нещо). Също имам 5 дни платена отпуска при нея която не съм си взела.
smdsg
Нов потребител

Re: Проблем с некоректен работодател

Мнениеот REVOLUTION » 10 Дек 2010, 13:40

Имаш две възможности-сигнал до ИТ.
Адвокат и съдебно дело.
REVOLUTION
Активен потребител

Re: Проблем с некоректен работодател

Мнениеот dianart » 11 Дек 2010, 16:19

Как може да има такива хора :Х желая ти успех ако се решиш да предприемеш нещо...
dianart
Нов потребител

Назад към Трудово право