начало

ГЕРБ сезира Конституционния съд за мандата на ВСС и избора на тримата големи в съдебната система ГЕРБ сезира Конституционния съд за мандата на ВСС и избора на тримата големи в съдебната система

Застъпване на майчинство при второ дете

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Застъпване на майчинство при второ дете

Мнениеот mimche_1979 » 04 Дек 2010, 00:34

Здравейте, проблема ми е следният: бях в майчинство за първо дете, навършващо 2г на 27.11.2010, и родих второто си дете на 11.11.2010г. Базата на която ми се изчисляваха майчинските беше за 6м /първото ми дете е родено 2008г/. Разбрах че след като съм родила второто си дете преди навършване на първото ми дете на 2г, се взима база за майчинските от първото майчинство, т.е. става застъпване на майчинските. Първата година получавах по 400лв на месец /21лв на ден/ . Сега обаче получавам по 260лв на месец /по 13лв на ден/. Възможно ли е сега да са ми взели база 12м назад и не трябва ли да съм в заварено положение и дохода ми да е пак 400лв на месец , или в НОИ някой нещо е оплескал?
Ако някои знае моля споделете, Благодаря предварително!
mimche_1979
Нов потребител

Re: Застъпване на майчинство при второ дете

Мнениеот dianart » 11 Дек 2010, 16:15

Да и мен ме интересува този въпрос, става дума за моя близка, ако може някой да отговори, мисля, че ще е полезно на много хора, благодаря!

Бързи рецепти за бързи спагети! Цени на гуми толкова ниски, че нямам думи! Цени на гоблени като за без пари! Блиндирани врати с най-ниските цени! Тунинг на кола най-ефтин досега! Мислите си, че тези неща нямат нищо общо едно с друго? Но грешите! В новият ни он-лайн портал има от всичко и по много - от Бързи рецепти до Тунинг на кола, от невероятни Цени на гоблени до каталози с блиндирани врати дори оферти с Цени на гуми за кола - нови и на старо! Посетете ни сега!
dianart
Нов потребител

Назад към Трудово право