Здравейте, имам следното въпросче. Жена ми наскоро постъпи на работа, но подписа договор едва месец по-късно. В момента е връчила предизвестие за напускане на работа по член 326, алинея 1. Договорът и е за срок от 6 месеца, и в него е уточнено, че срока за предизвестие е 30 дни. Тъй като обаче, тя официално няма дори и един месец работа (само по документи) въпросът ми е, дали подлежи евентуално на някаква санкция, ако откаже да работи по време на предизвестието?
Освен това, дали трябва да настоява за получаване на входящ номер от деловодството на фирмата ,в случай че решат да забавят процедурата с молбата и?
Благодаря предварително.
- Дата и час: 29 Ное 2024, 13:29 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Прекратяване на трудов договор
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
2 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Прекратяване на трудов договор
Санкцията е една заплата /в размер, посочен в договора/ - т.е. ако по договор е работила 10 дни, не само, че на практика няма да и ги заплатят, но ще дължи съответно заплатата си за още 20 дни ...
За входящ номер да настоява ...
Успех!
За входящ номер да настоява ...
Успех!
- inspectora
- Активен потребител
2 мнения
• Страница 1 от 1
|
|