начало

Правна уредба на споразуменията за избор на съд по граждански и търговски дела Правна уредба на споразуменията за избор на съд по граждански и търговски дела

Помощ за прекратяване на трудово отношение по чл.327 от КТ

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Помощ за прекратяване на трудово отношение по чл.327 от КТ

Мнениеот lianatas » 25 Ное 2010, 00:58

Здравейте, проблемът ми е следният:
На приятелката ми не е изплатено трудовото възнаграждение за последните 4 месеца.
След като като се запознах със съдържанието на чл.327 от КТ ми е ясно, че трябва да се подаде молба за напускане по този член, както и чл.224 /за неизплатен годишен отпуск/ та въпросът ми е:
Тъй като в момента тя е в болничен дали молбата трябва да се подаде от датата на изтичане на болничният лист или може да се подаде и от ден в които болничният все още е в сила?
Другият проблем е че я карат да се яви на работа по време на болничен с предтекста, че не достигал персонал?
Трябва ли да изискваме входящ номер или е достатъчно управителят на смяна да се подпише на двата екземпляра, че са получени и да сложи печат на фирмата?
Пдоблем ли е да сезираме Инспекция по труда след напускане или трябва да е по време в което все още работи ?
Може ли в молбата освен т.2 да се включи и т.1 имайки впредвид, че е болничен. С т.1 ме притеснява момента с "и работодателят не му осигури друга подходяща работа съобразно предписанието на здравните органи" тъй като тя не претендира за дуга позиция в съответната фирма.

Моля за съвет как да процедираме.
Предварително благодаря на отзовалите се !!!
lianatas
Нов потребител

Re: Помощ за прекратяване на трудово отношение по чл.327 от КТ

Мнениеот igli4ka66 » 25 Ное 2010, 17:18

Как да процедирате-отидете при адвокат...
igli4ka66
Потребител

Re: Помощ за прекратяване на трудово отношение по чл.327 от КТ

Мнениеот stratfor » 25 Ное 2010, 17:49

Като гледам много избързвате в желанието си да прекратите договора. Тя да си получава болничните, а това че искат да се върне на работа следва да го игнорирате. Давностният срок е 3 години от момента в който вземането е станало изискеумо, така че не бързайте. Преди да подавате молби, при адвокат...
stratfor
Младши потребител

Назад към Трудово право