начало

Правна уредба на споразуменията за избор на съд по граждански и търговски дела Правна уредба на споразуменията за избор на съд по граждански и търговски дела

обезщетение за безработица

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

обезщетение за безработица

Мнениеот viva79 » 15 Ное 2010, 17:54

Здравейте,
Имам следния въпрос относно моята майка и ще съм ви благодарна ако някой ми помогне.
Значи тя има 34 години трудов стаж, регистрирана е като безработна на 1.05.2010. След 10 месеца започва работа на 1.03.2010 до 15.09.2010 което прави 6м и половина. При сегашните условия би трябвало да има 9 месеца трудов таж за да получава пари от НОИ като безработна. До колкото съм запозната Народното събрание приеха, че от 2011 този срок ще е 1 година. В този ред на мисли тя в заварено положение ли ще е или ще е необходимо да си навакса тази 1 година. С други думи ще трябва да работи още 2 месеца и половина или 5 месеца и половина?
Благодаря предварително.
viva79
Нов потребител

Назад към Трудово право