Здравейте,
Имам следния казус:
На трудов договор съм в една фирма от 2години. Имах изпитателен срок 6 месеца.
Днес ми съобщиха че не се справям със задълженията си (странно, при условие че ако не се справям, щеше да се види след няколко месеца, а не на втората година, както и ако не се справях, няма защо да ми вдигат заплатата преди 3 месеца, но това е друга тема).
Сега работодателя ми иска да ме освободи по горепосоччения член или да напусна по взаимно съгласие, като иска аз да подам молба за напускане (ако реша да напусна по този начин)
Има ли право да м освобождава по този член. Дължи ли ми предизвестие?
Сега съм в 2 седмични болничен за да мога да преосмисля нещата, но той постоянно ми звъни да ме притеснява по кой член съм решила да ме освобождават
Кой член е най удобен за мен за съкращаване?
- Дата и час: 26 Ное 2024, 00:47 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
освобождаване по чл.328,ал.1, т 5
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
2 мнения
• Страница 1 от 1
Re: освобождаване по чл.328,ал.1, т 5
Липсата на качества за изпълнение на работата трябва да бъде установена и доказана. Тази липса трябва да отразява едно трайно състояние на Р/С и да свидетелства за неговата неспособност да изпълнява резултатно възложената му трудова функция, е не да бъде някаква единична негова проява. Липсата на тези качества е невиновна за Р/С и затова тя не може да бъде обоснована с негови дисциплинарни нарушения.
Фактът, че Ви е повишил размера на трудовото възнаграждение преди три месеца красноречиво говори за обратното - добро справяне със задълженията.
Дължи се предизвестие от работодателя.
Фактът, че Ви е повишил размера на трудовото възнаграждение преди три месеца красноречиво говори за обратното - добро справяне със задълженията.
Дължи се предизвестие от работодателя.
Errare humanum est stultum est in errore perseverare.
-
andy70 - Потребител
2 мнения
• Страница 1 от 1
|
|