начало

ГЕРБ сезира Конституционния съд за мандата на ВСС и избора на тримата големи в съдебната система ГЕРБ сезира Конституционния съд за мандата на ВСС и избора на тримата големи в съдебната система

Прекратяване на предизвестие по чл 220

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Прекратяване на предизвестие по чл 220

Мнениеот tzvetet » 04 Окт 2010, 17:24

Здравейте,

В момента тече предизвестие по напуснането ми от работа. Нямам възможност да го изчакам до край и ще подам заявление по чл 220 за прекратяване,но искам това да стане възможно най-късно, за да платя по-малко обезщетение. Възможно ли е сега да подам заявлението, а в него да пише като дата на прекратяване бъдеща дата (например след 2 седмици) или ще ми го прекратят веднага след получаването на заявлението?
Какър е крайният срок да си платя тази санкция за неспазването на предизвестието?

Благодаря ви!
tzvetet
Нов потребител

Re: Прекратяване на предизвестие по чл 220

Мнениеот magi_jeleva » 04 Окт 2010, 18:18

съветвам ви да го спазите , санкцията е една заплата
magi_jeleva
Потребител

Re: Прекратяване на предизвестие по чл 220

Мнениеот monteskio » 09 Окт 2010, 00:01

tzvetet написа:Здравейте,

В момента тече предизвестие по напуснането ми от работа. Нямам възможност да го изчакам до край и ще подам заявление по чл 220 за прекратяване,но искам това да стане възможно най-късно, за да платя по-малко обезщетение. Възможно ли е сега да подам заявлението, а в него да пише като дата на прекратяване бъдеща дата (например след 2 седмици) или ще ми го прекратят веднага след получаването на заявлението?
Какър е крайният срок да си платя тази санкция за неспазването на предизвестието?

Благодаря ви!

Здравейте,

От момента, който сте посочили в уведомлението ще се счита, че няма да го доработвате, а не когато го депозирате. В тази връзка, можете да уведомите работодателя, че ще напуснете на втората седмица от предизвестието и ще дължите обезщетение само 1/2 от брутната си заплата или пропорционално на неотработеното време.

УСПЕХ !
"Divide еt impera" !
monteskio
Активен потребител

Назад към Трудово право