Здравейте,
Имам следния проблем:
на 21.05.2010 г. правоотношението ми със бившия ми работодател беше прекратено. Основанието - чл. 328 ал. 1 т. 2 от КТ. Беше ми изплатено обезщетение от 21.05 до 21.06 тъй като бях съкратен (чл. 222). С разпореждане от 19.07.2010 (на база заявление от 09/07/2010) ми бе отпуснато обезщетение за безработица в размер на 12 лв. на ден. Чух по новините, че обезщетението вече не е в рамките 6-12 лв. на ден а е 60% от заплатата ми по договор (със горница 2000 лв) и това би трябвало да е вече обнародвано в ДВ (от началото на юли някъде). Имам ли причина да си потърся правата или от НОЙ са "чисти"?
Предварително благодаря,
Радко
- Дата и час: 25 Ное 2024, 21:52 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Размер на парично обезщетение за безработица
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
3 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Размер на парично обезщетение за безработица
ДВ 49 от 2010г-КСО-параграф3 с който се променя чл.11 от ЗБДОО за 2010г.и максималния размер от 12лв.се отмени считано от 01.07.2010г.
- vanina65
- Потребител
Re: Размер на парично обезщетение за безработица
Благодаря!
С две думи правилно съм разбрал и след като съм подал заявление за обезщетение след 01.07, следователно трябва да си получа 60%.
Ако може още едно питане: НОИ не биха ми платили обезщетение за предишен месец - т.е. ако съм подал заявление Юли месец, не би трябвало да ме обезщетяват и за Юни въпреки че съм бил безработен. Нали?
Мерси предварително!
С уважение,
Радко
С две думи правилно съм разбрал и след като съм подал заявление за обезщетение след 01.07, следователно трябва да си получа 60%.
Ако може още едно питане: НОИ не биха ми платили обезщетение за предишен месец - т.е. ако съм подал заявление Юли месец, не би трябвало да ме обезщетяват и за Юни въпреки че съм бил безработен. Нали?
Мерси предварително!
С уважение,
Радко
- rmadzharov
- Нов потребител
3 мнения
• Страница 1 от 1
|
|