начало

Правна уредба на споразуменията за избор на съд по граждански и търговски дела Правна уредба на споразуменията за избор на съд по граждански и търговски дела

запитване за неизплатени заплати

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

запитване за неизплатени заплати

Мнениеот misham » 27 Юни 2010, 11:23

Моля за помощ как се пише нотариална покана за доброволно плащане на дължими вземания. И къде да намеря нотариос на който да се доверя. Става въпрос за бившия ми работодател ,че ми дължи стари заплати и желая да не стигаме до съд. Или ако се стигне до съд, да ми бъдат начислени лихви.
misham
Нов потребител

Re: запитване за неизплатени заплати

Мнениеот kazimirc4 » 27 Юни 2010, 16:19

Моля, разгледайте написаното относно нотариалната покана на адрес:
http://www.odit.info/?s=6&i=219279&f=668. Ще добиете представа както за съдържанието на същата, така и за разходите по нея! А иначе в свободен текст чрез нотариалната покана Вие изисквате от работодателя доброволно да Ви изплати дължимите възнаграждения! Един вид жест на добра воля. Може и иначе - чрез контролните органи или чрез съда. Успех
kazimirc4
Потребител

Мнениеот ovasilev » 27 Юни 2010, 16:55

Нотариалната покана не може да Ви гарантира търсения от Вас резултат. Сигурност ще има при наличие на съдебно решение /ако искането е основателно/. Не пренебрегвайте адвокатската помощ.
ovasilev
Младши потребител

Мнениеот Гост. » 27 Юни 2010, 17:21

:) Една молба с входящ номер от деловодството на работодателя ще свърши точно толкоз работа, колкото и НП, отделно не струва и пари.

Лихвата е дължима и без покана, работодателят е в забава от деня, следващ изпълнение на задължението за изплащане на раб. заплата.
Имате право да сезирате и ИТ, но е със съмнителен резултат, защото предписват в определен срок да се изплати сумата, под страх от имуществена санкция, но последващи проверки изобщо не съм убедена, че извършват. Жалбата ви до тях можете да ползвате, като доказателство по гражданското дело. Все е индикация...

Да не съм лош порок, но при тази криза не очаквайте плащане- присъединявам се към колегата препоръчал специализирана помощ.
Разноски по делото- ДТ, експертизи( защото без нея няма да минете) не дължите, платеното възнаграждение за адвокат ще си претендирате да ви се присъди.
Гост.
Старши потребител

Назад към Трудово право