начало

Първо заседание на ВСС: Няма кандидати за председател на ВАС Първо заседание на ВСС: Няма кандидати за председател на ВАС

пенсиониране при преместване от полицията в граж. защита

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

пенсиониране при преместване от полицията в граж. защита

Мнениеот nevian65 » 01 Юни 2010, 19:27

Здравейте! Имам прослужени 25 год. и 3 месеца от които 18 год., като служител в МВР, като „полицай”. Към момента мога да се пенсионирам по чл. 69 ал. 2 от КСО. Подал съм заяление за преместване в „Гражданска Защита” , която е в МВР от декември 2009 г. Ако съобразно готвените промени в КСО, реша да се пенсионирам след 3 месеца, като служител в гражданска защита, като „спасител” ще има ли някакви пречки? Защото в чл. 69 ал.5 от КСО пише, че:( Служителите в Главна дирекция „Гражданска защита” на Министерството на вътрешните работи, изпълняващи някоя от дейностите по чл. 52д, ал2, т 1, букви „в”, „г”, „д” и „е” от Закона за Министерството на вътрешните работи, при прикратяване на правомощието придобиват право на пенсия, независимо от възрасстта, при 25 години осигурителен стаж, от които две трети действително изслужени в системата на гражданска защита...). Аз няма да имам 2/3 изслужени в гражданска защита, а в полицията, това проблем ли ще е за пенсионирането ми?
nevian65
Нов потребител

Назад към Трудово право