Ако водещият мотив са предимно парите, то нека тогава съпругът Ви замине да работи във Великобритания. От него си зависи дали и кога ще го стори. Въпрос на личен избор. Но ако реши да остане тук, просто трябва да се примири със съществуващата действителност. Успех както тук, така и във Великобритания! Ако обаче тук сте недоволни, то и там все ще има пак нещо, от което да не сте доволни.[/quote]
Водещият мотив е социалната и образователна политика на 1 държава, а парите са онзи всеобщ еквивалент, който осигурява социалния статус на лице, положило интелектуален труд за придобиване на дадена квалификация.
За примирението-оставете демагогията и манипулацията за политиците- при мислещите хора много -много не работят-мислите ли, че като адвокат аз не ги владея и не мога да ги различавам
- Дата и час: 25 Ное 2024, 19:52 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
ограничение за забременяване
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
43 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3
Re: ограничение за забременяване
Мисля, че се отклонихте. Въпросът е доколко подобна уговорка за неустойка противоречи на морала и добрите нрави примерно, санкционирайки конституционно обявена закрила на майчинството и т.н. Става въпрос за граждански договор. Също съм на мнение като колегите, че в трудов договор е несъмнено нищожна, защото имуществената отговорност на работника/служителя е уредена numerus clausus императивно и не може работодателят да я разширява по този начин.
- chadel
- Потребител
Re: ограничение за забременяване
Здравейте колеги. Крайно забавно ми беше да прочета написаното от Вас. Не съм се забавлявал на трудовоправна тема така много отдавна. Благодаря ви. А иначе се сещам са написаното в чл.203, ал.1 от КТ -"Работникът или служителят отговоря имуществено съобразно правилата на тази глава за вредата, която е причинил на работодателя по небрежност при или по повод изпълнение на трудовите си задължения"!!! Сигурно ако жалващото се лице "работи" с тялото си/каквото и да означава това/е възможно работодателят да претърпи вреди, ако същото това тяло е с различна естетика от изискуемата! Но да се определи "забранителен" срок за забременяване от 5 години и неустойка като цитираната сума не е необходимо само вопиеща некомпетентност - ако не от работодателя, то поне от този който е оформил идеята на текста.Това е просто висша степен на цинизъм! Да,това може да стане ако се намери съд, който да потвърди законността на подобен текст и ако заплатата на лицето е 10 000 лева.А иначе си и в сила чл.206 от КТ -1 работна залата/не вярвам лицето да е ръководител/!? Ще е голямо шоу да се присъства на такова дело!!!
- kazimirc4
- Потребител
43 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3
|
|