Здравейте,
След като се върнах от 1 седмица отпуска, шефа ме извика и ми каза да си ползвам отсатъка от отпуската която имам и след това да излизам в неплатен, поради затруднение на фирмата без да може да ми обещая че ще ме върне на работа, а по договор трябва 1 месец предизвестие освен това заплатите ни са забавени и имам да вземам 2 заплати.Моля за съвет на основание на кой член от Кодекса на труда да искам да ми прекрати договора за да получа максималното възможно обещетение от бюрото по труда и договора след изтичане на отпуската трябва да бъде прекратен и от кога да претрендирам да изляза в полагаен платен отпуск, защото от днес за утре е меко казано некоректно.Благодаря предварително,
- Дата и час: 25 Ное 2024, 19:31 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Как да постъпя, моля за помощ!
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
2 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Как да постъпя, моля за помощ!
ами попрочети малко кодекса на труда.
Чл. 327. (Изм. - ДВ, бр. 100 от 1992 г.) Работникът или служителят може да прекрати трудовия договор писмено, без предизвестие, когато:
1. (Изм. - ДВ, бр. 100 от 1992 г.) не може да изпълнява възложената му работа поради заболяване и работодателят не му осигури друга подходяща работа съобразно предписанието на здравните органи;
2. (изм. - ДВ, бр. 100 от 1992 г.) работодателят забави изплащането на трудовото възнаграждение или на обезщетение по този кодекс или по общественото осигуряване;
и не да искаш работодателя да ти прекрати на тези основания,а ТИ да прекратиш
трудовия додовор.
подаваш заявление в деловодството,трябва да го измислиш.
но като няма лев работодателя клони къмк съд работата.
Чл. 327. (Изм. - ДВ, бр. 100 от 1992 г.) Работникът или служителят може да прекрати трудовия договор писмено, без предизвестие, когато:
1. (Изм. - ДВ, бр. 100 от 1992 г.) не може да изпълнява възложената му работа поради заболяване и работодателят не му осигури друга подходяща работа съобразно предписанието на здравните органи;
2. (изм. - ДВ, бр. 100 от 1992 г.) работодателят забави изплащането на трудовото възнаграждение или на обезщетение по този кодекс или по общественото осигуряване;
и не да искаш работодателя да ти прекрати на тези основания,а ТИ да прекратиш
трудовия додовор.
подаваш заявление в деловодството,трябва да го измислиш.
но като няма лев работодателя клони къмк съд работата.
- vetre
- Потребител
2 мнения
• Страница 1 от 1
|
|