начало

Правна уредба на споразуменията за избор на съд по граждански и търговски дела Правна уредба на споразуменията за избор на съд по граждански и търговски дела

Обещетение от НОИ

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Обещетение от НОИ

Мнениеот nirbod » 14 Май 2010, 21:43

Здравейте

Имам следния въпрос, съкратен съм по чл.328 ал2 т.1 от КТ във връзка със член 326 от ал2 на ПМС тъй като дружеството спря да функционира.
От НОИ ми определиха да взимам обезщетение, за една година.
Въпросът ми е ако в този период си намеря работа по договор, то тогава обезщетението ще спре, но ако след 2 месеца или след 1 месец по една или друга причина напусна тази нова работа губя ли си правото на оставащия срок от обезщетението по първата работа?
Пример освобождават ме по работа 1, и след два месеца започвам работа 2, (взимал съм обезщетение за 2 месеца от одобрените 1 година) съответно след по-малко от 8 месеца ме съкращават или напускам работа 2 (тогава нямам право на обезщетение от нея) мога ли да до използвам обезщетението си от работа 1 което се равнява на оставащите 10 месеца?

Надявам се разбрахте мисълта ми.
Благодаря предварително
nirbod
Нов потребител

Re: Обещетение от НОИ

Мнениеот nedialkova » 18 Май 2010, 13:40

Мисля , че да.Но най-добре си попитай в НОИ,там ще ти отговорят със сигурност.
nedialkova
Нов потребител

Re: Обещетение от НОИ

Мнениеот sogio » 18 Май 2010, 13:46

Имате право пак при условие, че поне 9 от последните 15 месеца сте осигурен за Безработица, но обезщетението ще е вече в минимален размер и за срок от 4 месеца.
Чл.54б, ал.4 КСО - Безработните лица, придобили право на парично обезщетение по чл. 54а преди изтичането на три години от предходно упражняване на правото на обезщетение за безработица, получават минималния размер на обезщетението за срок 4 месеца
sogio
Потребител

Назад към Трудово право