Здравейте!
Намирам се в следната ситуация: преди 13 месеца бях назначена на срочен трудов договор със срок за изпитване от 3 месеца. След това подписах едно допълнително споразумение с работодателя си, с което бях назначена на срочен трудов договор по чл. 68, ал.1, т.2 от КТ, т.е. до извършване на определена работа. Обаче никъде в допълнителното споразумение не се упоменава нито характер на работата, нито срок, нито нищо.
Сега работодателят ми твърди, че, ако поиска, може да ме уволни дори и да съм в болнични и че, общо взето, може да прави с мен каквото пожелае, тъй като КТ не ме зашитава по никакъв начин.
По принцип, аз не бих се трогнала много от това си положение, но в момента съм в бременна в 7-ми месец и незнам какво ме чака оттук нататък във връзка с излизането ми в майчинство, получаване на обезщетение и т.н. Притеснена съм, защото не смея да изляза в болнични, въпреки че лекарят ми го беше препоръчал и т.н.
Моля Ви да ми дадете някаква информация относно това, какви са правата ми, при положение, че съм назначена на такъв срочен договор. Не е ли възможно това мое допълнително споразумение да бъде обявено за невалидно, при положение, че в него не се споменава нито за каква работа става дума, нито за какъв срок.
Благодаря Ви много за помощта!
- Дата и час: 25 Ное 2024, 19:45 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Срочен трудов договор и излизане по майчинство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
2 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Срочен трудов договор и излизане по майчинство
Не се притеснявайте толкова ! Работете си, ползвайте си полагащите се болнични. Ако и когато Ви прекратят трудовия договор - незабавно потърсете адвокат. Уволнението може да се оспори в Съда в 2-месечен срок.
Не забравяйте да уведомите писмено фирмата, че сте бременна (въпреки, че това вече вероятно е очевадно).
Не забравяйте да уведомите писмено фирмата, че сте бременна (въпреки, че това вече вероятно е очевадно).
- rts
- Активен потребител
2 мнения
• Страница 1 от 1
|
|